Nebati sessizliğini bozdu! Sert açıklama

Eski Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçim döneminde yaptığı bir konuşmanın kesilerek Bakan Mehmet Şimşek'e yönelik bir konuşmaymış gibi servis edilmesi üzerine sert bir açıklama yaptı.

Nebati sessizliğini bozdu! Sert açıklama
Nebati sessizliğini bozdu! Sert açıklama
GİRİŞ 07.06.2023 10:51 GÜNCELLEME 07.06.2023 10:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır bir mağlubiyet alan muhalefet, muhalefet destekçisi gazeteci ve medyası seçimin hemen ardından harekete geçtiler. Muhalif gazeteciler ve medya organları eski Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin seçim öncesi yaptığı bir konuşmanın bazı bölümlerini keserek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden manipülasyona başladı. 

HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇTİLER

Gazeteci Sevilay Yılman bir manipülasyona imza atarak, Nebati’nin seçim sürecinde yaptığı “Sen kimsin ya, beni İngiliz vatandaşı bir maliyeci ile karşılaştıracaksın. Utanmadan sıkılmadan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı’nı İngiliz pasaportlu bir adamla eşleştiriyorsun” konuşmasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e söylediğini iddia ederek Twitter’dan paylaştı. 

Yılman'ın ardından bazı trol hesaplar da aynı konuşmayı paylaştı. Muhalif Sözcü Gazetesi de bugün manşet haberinde konuyu ele alarak "Bakan Şimşek'e vurmayan kalmamış" başlığıyla okuyucularına sundu. 



Konuşmanın tamamı yayınlanmadan bir kısmının kesilerek Bakan Şimşek'e yönelik sözler olduğu iddiasının yayılmasının ardından Nebati sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Nebati, seçim döneminde yaptığı konuşmanın bam başka bir bağlamda servis edildiğini belirterek, kendisinin orada İngiliz tefecileri ve ABD'li danışmanlardan medet uman 7'li masa zihniyetini eleştirdiğini söyledi. 

Nebati yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bu konuda son günlerde bazı troll hesaplardan paylaşımlar yapıldığını görüp ciddiye almamıştım ancak bir gazeteci olarak siz işin aslını öğrenmek istersiniz diye düşünüyorum.

Bu cümlem seçim döneminde Mersin’de yaptığım bir konuşmadan kesilip alınmış ve bambaşka bir bağlamda servis edilmiş. Oysa konuşmanın tamamı dinlenirse, benim orada esasen İngiliz tefecileri, Amerikalı danışmanları adeta birer kurtarıcı gibi gören Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini, ithal reçetelerden medet uman Akşener’in İYİ Parti’sini, yani 7’li Masanın zihniyetini açık bir dille eleştirdiğim zaten çok net ortadadır. 

Öte yandan Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’in, ortak ve sarsılmaz değerlerimize, bayrağımıza ve milletimize olan bağlılığını sorgulamak da kimsenin haddi değildir.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Candan 10 ay önce Şikayet Et
    Bu cehape ve şürekası müfsiddir (bozguncudur). Mehmet Şimşek de bizimdir Nureddin Nebati de bizimdir. Ortada ekonomik bir savaş vardır. İçimizdeki hainler bunun en kullanışlı aparatlarıdır. Reis mutlaka ekonomideki bozguncuları bulup, ekonomimizi bu bozgunculardan temizlemelidir. Yoksa kur sarmalıyla bizi yine çökertmeye çalışacaklardır. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Sevilay alevi mezhebine mensup bir gazetecidir. Kılıçdaroğlu kaybedince her türlü iftira mübah !
    Cevapla
  • Faruk 10 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu Mehmet şimşek geldi. GÜVEN GELDİ ORTASDOKS politika uygulayacak ama dolar 23.5 oldu. Hala anlayamadık mı TÜRKİYE CUMHURİYETİ savaş halindedir. her türlü ekonomik askeri insani. bırakın doları euro yu ( paranız varsa ya sektörüzdeki ürünleri alın. yada altın alın. ) kimin parasını kullanırsa ona köle olursun.
    Cevapla
  • bir bilen 10 ay önce Şikayet Et
    Anladıkta adam gelir gelmez doların ,euronun haline bakın,ne olacağını belki anlarsınız.
    Cevapla
  • yabancı 10 ay önce Şikayet Et
    bu haberi ıspatlamasını isteyeceksin ıspatlayamadığı anda para ve süreli kapatma cezası vereceksin yoksa ardı arkası kesilmez ilaveten yaptığı yalan haberin doğrusunu manşet olarak vermediği sürece gazetenin baskı yapmasına müsade edilmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik