Yunanistan, yine Türk lezzetini sahiplendi

Türk mutfağının pek çok lezzetinde karşı karşıya gelen Türkiye ve Yunanistan, bu sefer "kokoreç"in hangi ülkeye ait olduğu konusuyla gündeme geldi.

Yunanistan, yine Türk lezzetini sahiplendi
Yunanistan, yine Türk lezzetini sahiplendi
GİRİŞ 08.06.2023 22:46 GÜNCELLEME 08.06.2023 22:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatat yemeklerini sıraladı. Listede dünyadan pek çok farklı lezzet yer alırken 1. sırada Yunan yemeği "kokoretsi"nin yer alması dikkat çekti.

KOKOREÇ, "KOKORETSİ" OLDU

Kokoreç, ülkemizin ünlü sokak lezzetlerinden biri olarak biliniyor. Daha önce yaptığı listelerde Türk lezzetlerine sıkça yer veren TasteAtlas'ın kokorece "Kokoretsi" olarak listede yer vermesi sosyal medyada gündem oldu.

Listede, Yunanistan 4.6 puan alan "kokoretsi" ile dünyanın en iyi sakatat yemeği seçildi. Türkiye'den "kokoreç" ise listede 4. sırada yer aldı. Türk lezzetlerinden kelle paça çorbası 11. sırada, işkembe çorbası ise 42. sırada yer aldı.

ARALARINDA FARK VAR MI?

Kuzu veya keçi sakatatından yapılan bir Yunan yemeği olarak tanıtılan "kokoretsi"nin Arnavut asıllı olduğu belirtiliyor. Kokoreçte sadece bağırsak kullanılırken kokoretsi'de böbrek ve ciğer kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Sosyal medyada "Kokoreç bize ait", "Kimseye vermeyiz, "Kokoreç Türk lezzetidir" gibi paylaşımlar yapıldı. Daha önce, baklava, cacık ve Türk kahvesi gibi lezzetlerin de Yunan lezzeti olarak konuşulması tepki uyandırmıştı.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • SonradanGurme 10 ay önce Şikayet Et
    Yakında; Yunan Grekçede Türk demek, asıl Türk biziz ve burasıda Türkistan deseler şaşırmam.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    24.siraya bak sirpca işkembe corbasi
    Cevapla
  • kompataro 10 ay önce Şikayet Et
    belkide onlarındır..bilen var mı
    Cevapla
  • yahya 10 ay önce Şikayet Et
    bizden hazırı çaldı bizim önümüze geçti.
    Cevapla
  • GERÇEK 10 ay önce Şikayet Et
    Adamlar bizim olana iyi sahip çıkıp reklamını yapıyor ve kabul ettiriyor işte örnek abd de yoğurda yunan yoğurdu,yunan biber dolması ,yunan lahana sarması deyip pazarlıyor belgeselde bile çıkıyor bunlara karşı dava açmak lazım iş işten geçmeden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak