Sahte ameliyatla 63 milyon liralık vurgun: 29'u doktor 40 kişiye gözaltı kararı

İstanbul'da ücretsiz göz tansiyonu ölçme bahanesiyle insanların kimlik bilgilerini alan, daha sonra bu bilgilerle kişileri ameliyat olmuş gibi gösterip SGK'dan 63 milyon lira aldığı belirlenen 28 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 09.06.2023 12:24 GÜNCELLEME 09.06.2023 12:53
Bu Habere 266 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İstanbul'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık tespit edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, bazı göz hastanelerinde olmuş gibi görünen ameliyatların aslında yapılmadığını, ancak SGK'dan ücret alındığını belirledi. 

SAHTE AMELİYATI FATURA EDİP SGK'YI 63 MİLYON TL ZARARA UĞRATTILAR

Ekiplerin başlattığı incelemelerde; bazı göz hastanelerinin önüne konulan stantlar üzerinden ücretsiz göz tansiyonu ölçme bahanesiyle vatandaşların kimlik bilgilerinin temin edildiği tespit edildi. Daha sonra doktor ve hastane yöneticilerinin bu bilgilerle o kişileri hastanede göz ameliyatı olmuş gibi gösterdikleri, şüphelilerin açtıkları ameliyat kayıtlarıyla oluşan masrafları SGK Başkanlığına fatura ettikleri ve bu şekilde kurumdan güncel enflasyon değeriyle yaklaşık 63 milyon lira aldıkları belirlendi. 

29'U DOKTOR 40 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 5 ilde 29 doktor ve 2 hastane yöneticisinin de olduğu toplam 40 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

28 KİŞİ YAKALANDI, 3 ŞÜPHELİ YURT DIŞINDA

Operasyonda şu ana kadar 28 şüpheli gözaltına alındı. 

Hakkında arama kararı bulunan 3 kişinin yurt dışında olduğu belirlendi. 

Ekipler, firari durumdaki 9 şüphelinin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 266
  • Fahrettin özlü 10 ay önce Şikayet Et
    Hastane ismi niye yazilmaz..bilmek hakkımız..isim bilinirse kimse gitmez...
    Cevapla
  • BAYBURT'LU RECEP 10 ay önce Şikayet Et
    Cezalar caydırıcı olmaz,uygulanmaz ve dahası üç beş senede bir af çıkarsa bunların olması mümkün.Şöyle okkalı bir ceza verisin bakalım ikincisi oluyor mu? KELLE ALMADAN BU İŞLER DÜZELMEZ. Aynı durum tarımda da var maalesef. Desdekleme primlerini alıp faize yatırıp tarlasını ekmeyen hatta tarlasının yerini dahi bilmeyen çiftçiler var. Primleri alanlar başı boş bırakılmamalıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    inanılır gibi deyil ya bu insanlık bitmiş be ne allah korkusu kalmış nede kanun utanmazlar
    Cevapla
  • Rıfkı baba 10 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun, devlet ne yapsın, üçkağıtçılar, ne var ne yok mallar ına el koyun, doktor olup adam olamamışlar, tüm yurtta ki hastane lerin incelenmesi gerekir
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Hastaneler ve doktorların isimleri ifşa edilsin, Faili meçhul cinayet gibi kalmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek