Rezervasyon yaptırıp geldi, tesettürlü diye almadılar: Sosyal medyada tepki yağdı

Alaçatı'daki Mano del Sol, rezervasyon yaptırıp gelen müşterisini tesettürlü olduğu gerekçesiyle içeri almadı. Sosyal medyada yapılan yorumlarda işletmenin tutumuna tepki gösterildi.

GİRİŞ 10.06.2023 14:55 GÜNCELLEME 10.06.2023 14:55
Bu Habere 337 Yorum Yapılmış

İzmir Çeşme'deki Mano del Sol çalışanları, gelmeden önce rezervasyon yaptıran başörtülü bir kadını içeri almadı. 

O anları sosyal medyadan paylaşan kadın, işletmeye tepki gösterdi. Görüntülerde tesettürlü kadının, "Kaydetmek istiyorum. Tesettürlü giremiyorum, değil mi?" diye sorduğu, işletme çalışanlarının da onayladığı görüldüğü.

Sosyal medyada da Mano del Sol'un tutumu tepkiyle karşılandı. Kullanıcılar, "Hangi çağda yaşıyorsunuz?" sözleriyle tepki gösterdi. 

"SEVSİNLER SİZİN DRESS CODE'UNUZU"

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde Mano del Sol'daki olaya değindi. 

"Yuh! Gerçekten yuh! Bir akıllanma olmayacak bu konuda" değerlendirmesinde bulunan Hakan, yazısında şu ifadelere yer verdi: 

"Öyle şeyler söylüyorlar ki çıldırmamak mümkün değil: Mekânın sahibi AK Parti’ye yakınmış. İsterse tarikat şeyhi olsun, ne fark eder. Dünyada dress code uygulaması varmış. Sevsinler sizin dress code’unuzu. Tesettürlünün alkollü plajda ne işi varmış? Sana ne kardeşim, keyfinin kâhyası mısın tesettürlünün?"

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 337
  • Yaşar 10 ay önce Şikayet Et
    Bacım dinini yaşamaya çalışan bir Müslümanın günah bataklığına dönüşmüş bu gibi batak hanelere ne işin var. Tercih edilecek okadar dinine uygun oteller varken o batak hanelere ısrar niye??? Anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • Neco 10 ay önce Şikayet Et
    Bacım orda ne işin vardı amaç belli yaşayamadıklarını özentilerini izlemek bıraksaydınız izleseydi heves etmiş yazık
    Cevapla
  • Safiye 10 ay önce Şikayet Et
    Hep dümen bunlar ,o oymuş bu buymuş Başka dertleri yok yA ondan !!
    Cevapla
  • ... 10 ay önce Şikayet Et
    Açıklık günah ya ne işleri var açıkların yanında tesettürlü otellere gitsinler artık bu tür provakasyon eylemleri karalama politikalarını bıraksınlar yeter sırf haber olsunlar diye yapılıyor rezillik rezillik rezillik
    Cevapla
  • Hülya 10 ay önce Şikayet Et
    İslam'da kadın tesettürlü olmak zorunda kendi kararıyla ama istediği yere girer ama muhafazakar bir otelde erkek kadın ayrı olur sebep erkek ayetin dediği gibi gözünü örtme konusunda başarısız olduğu için bölümleri ayrıdır eşi ve ergen oğluylada diğer kadınların yanına giremez eger tesettürlü bir kadın bir otele alınmıyorsa üssüz ve tanga ile girenide almamalısınız onlarda yüzmeye uygun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi