Çarpıcı Covid-19 araştırması: Milyonlarca kişinin koku duyusu geri gelmedi!

Yeni bir araştırmaya göre, Covid-19 geçiren 20 milyondan fazla Amerikalı koku ve tat duyusunu kaybetti. Araştırmaya göre hastalığa yakalananların en az yüzde 25'inin bu duyuları geri gelmedi.

GİRİŞ 14.06.2023 07:08 GÜNCELLEME 14.06.2023 11:07
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Healthday sitesinin haberine göre, The Laringoscope dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında yaklaşık 29 bin 700 yetişkinle anket yapıldı.

Araştırmacılar Covid-19’u şiddetli geçirme ile tat ve koku kaybı arasında bir ilişki olduğunu buldu.

Covid-19 geçiren 20 milyondan fazla Amerikalının koku ve tat duyusunu kaybettiği ve en az yüzde 25'inin bu duyuları geri kazanamadığı belirtildi.



Ulusal Sağlık Görüşmesi Anketi’nin 2021 verilerini kullanan araştırmacılar, Covid-19 geçirmiş katılımcıların yaklaşık yüzde 60'ının koku ve yaklaşık yüzde 58'inin tat duyusu kaybı yaşadığını tespit etti.

Bu katılımcıların yüzde 24’ünün yalnızca kısmi bir iyileşme gösterdiği, yüzde 3'ten fazlasının koku alma duyusunda hiç iyileşme olmadığı tespit edildi.

Tat alma duyusu kaybı yaşayanların yüzde 20'sinin bu duyularını kısmen geri kazandığı, yüzde 2'den fazlasın ise hala tat alamadığı kaydedildi.

Çalışmanın ortak yazarlarından Dr. Neil Bhattacharyya, "Covid-19 kaynaklı koku kaybı yaşadığınızda çoğu insanın bu duyuyu geri kazandığını düşünürsünüz ancak ciddi oranda bu kayıp geri gelmiyor." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Bundan 7-9 yıl önce Bİll GATES diye bi hödük çıkıyor. " İnsanları nükleer veya kimyasal silahlardan farklı CORONA virüsü çıkacak" türünden konuşmalar yapıyor..Aaaa bi bakıyorsunuz OBAMA’da aynı cümlelerle konuşuyor.. insanları korkutuyor.. 2016/2017 yıllarında "CORONA " adıyla alınan patentlere ne demeli??
    Cevapla
  • Ziyaretçi 10 ay önce Şikayet Et
    Flash bellek ölü bir böcek, harici disk sabit disk kurşun geçirmez bir yelek.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 10 ay önce Şikayet Et
    Bilgisayar elektrikle çalışıyor modem de öyle, internet bağlantısı tarayıcı ile oluyor oyunlar da öyle.
    Cevapla
  • ismail 10 ay önce Şikayet Et
    Bende de böbrek yetmezliğine neden oldu. Aynı zamanda tansiyon hastası oldum.halsiz ve yorgunum.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Sağlıkta dijitalleşmeye gidildi lakin bu dijitalleşmede toplum hassasiyetleri dikkate alınmadı. Mevcut sağlık bakanı da sanki DSÖ Türkiye temsilcisi gibi bunun öncüsü gibi hareket ediyor. Acil bu ülkede bir mahremiyet yasası çıkarılmalıdır. Toplum sağlığı ve güvenliği hariç vatandaşın çok özel mahrem bilgilerin dijital ortamda zoraki muhafazası uygulamasından vazgeçilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...