AK Partili Fatih Şahin: Mansur Yavaş kendini kurtaracağını sanıyor

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Mansur Yavaş 4 yıldır ihmal ettiği Ankara'da ASKİ Genel Müdürü'nü değiştirerek kendini kurtaracağını sanıyor." ifadesini kullandı. Yavaş ASKİ Müdürü görevden alarak başkanlık iç emrine vermişti.

GİRİŞ 14.06.2023 20:17 GÜNCELLEME 14.06.2023 20:23
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

4 yıldır CHP'nin yönettiği Ankara, bir süredir şiddetli yağışlara ve sele teslim oldu. Farklı zamanlarda meydana gelen sel, başkente ağır hasar verdi. Şehrin birçok noktasında ev ve iş yerlerini su bastı. Afette şehrin yetersiz alt yapısı ağır hasar gördü.

FATURASINI MÜDÜRÜNE KESTİ

Skandal görüntüler sonrası  Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı CHP'li Mansur Yavaş, tepkilerin odağı haline geldi. Afetle mücadelede yetersiz kaldığı eleştirilerinin yöneltildiği Mansur Yavaş, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (ASKİ) Erdoğan Öztürk'ü görevden aldı.

Öztürk, Başkan Yavaş'ın oluru ile başkanlık iç emrine verildi.

YERİNE YÖNETİM KURULU ÜYESİ GELDİ

ASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Işık'ın, Öztürk'ün yerine asaleten atama yapılan kadar Genel Müdürlük görevini vekaleten yürüteceği öğrenildi.

"SORUMLULUKTAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, sosyal medya hesabından ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, ASKİ Erdoğan Öztürk'ü görevden almasına ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan Öztürk

"CHP'li Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun izinden giderek başarısızlığın faturasını alt kademe yöneticilerine kesip sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor." değerlendirmesini yapan Şahin, Kılıçdaroğlu ve Yavaş'ın yalan ve tehditlerle dolu bir seçim kampanyası yürüttüğünü, CHP yönetimleriyle şehirlerin hizmete hasret kaldığını belirtti.

"2. TAKSİDİ YEREL SEÇİMLERDE ÖDEYECEKSİNİZ"

Milletin tüm bunların hesabını sandıkta sorduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, MYK'yı değiştirerek başarısızlığı kendi atadığı genel merkez yönetimine fatura etmeye çalıştı. Mansur Yavaş da 4 yıldır ihmal ettiği Ankara'da ASKİ Genel Müdürü'nü değiştirerek kendini kurtaracağını sanıyor. Geçen seçim milletin size kestiği faturanın ilk taksidiydi. İkinci taksidi 10 ay sonra yerel seçimlerde ödeyeceksiniz. Twitter'dan süslü mesajlarla, sanal alemde algı operasyonlarıyla, ayak oyunlarıyla bir yere varılmaz. Siyaset, hizmet ve eser üretemeyenler kaybetmeye mahkumdur."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Guaidoglu 10 ay önce Şikayet Et
    Bence hersey güzel. Yazin sicagina iyi gelir serinlersiniz. Ankara senin ankara sensin. Birkac hortum atin heryer kurur.
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Hani Melih GÖKÇEK sorumluydu. hani o hiç altyapı yapmamıştı. niye müdürünü görevden aldın ki şimdi (?) Hatanı kabul edip milletten özür dilemek yerine her platformda eski yönetimi suçlamak nedir. 4 yılda sen ne yaptın Mansur YAVAŞ, 40 günde bitireceğiz deyip yarısını bile 3 ayda biteremediğin Kuzeyyıldızı tünelinde nasıl başkan olduğun belli olmuştu.
    Cevapla
  • ahmet tunç 10 ay önce Şikayet Et
    30 yıl ankarayı kim yöneltti onlar neden altyapıyı bitirmediler ve bu kadar yağışmı vardı eskiden
    Cevapla
  • SİHA İHA KAAN 10 ay önce Şikayet Et
    depremde hükümet istifa diyordunuz kentsel dönüşüme karşı çıkanchp liler olmasına rağmen Ankara 30 sene melih yönetti mesele mansur yavaş bi çivi çakmadı birde yağışlar olmasına rağmen sürekli ekiplerimiz çalışma halinde demesi ve ekibin ortada olmaması kışın ankaraya kar yağınca kar aracının olmadığı gibi anladın mı chjp zihniyeti hizmet için değil heykel yapmak için var anladın sen
    Cevapla
  • Çetin 10 ay önce Şikayet Et
    Şimdi görev kimde 4 yıldır ne yaptı alt yapı yapsa kimse sesini çıkarmaz şehirler büyüyor kim geldiyse gelsin altyapı işini yapacak başkanlıya gelen iş yapacak kardelim iş yan gelip yatma yeri değil orası adam belediye başkanı işinin başında değil ki iş yapsın
    Cevapla
  • Kemal kaya 10 ay önce Şikayet Et
    Chp Hersey guzel olacak demisti, o soz terorustler icin soylenen bir vaaddi. Normal vatandas bunu yanlis algiladi.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ankara'nın şeysini az daha allayıp pullayıp ülkenin başına getireceklerdi ya yemin olsun benim bu adam herhangi bir tanımışlığım yok ama bu adam Ben Ankara belediyesinin çaycısı yapmam ya. Ne fikir var ne zikir var ne hitabet var bir de ülkücüymüş.lan ülkücü PKK'yla işbirliği yapar mı diyeceksin buna.Gittiğin her yerde PKK'nın adayına Kılıçdaroğlu'na oy istedin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!