25 bin TL kazandığını ve Suriyeli olduğunu ileri süren şüpheli Şanlıurfalı çıktı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" diyerek Suriyeli olduğunu iddia eden kişinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşı olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 14.06.2023 23:37 GÜNCELLEME 15.06.2023 01:21
Bu Habere 321 Yorum Yapılmış

Açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

"Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" şeklindeki iddianın doğru olmadığı belirtildi.

Sokak röportajında iddiayı ortaya atan kişinin Suriyeli değil Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

"ŞAHISLA İLGİLİ ADLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR"

DMM'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Yapılan araştırmalar neticesinde, röportajı veren şahsın Şanlıurfa / Viranşehir nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Şahısla ilgili adli işlem başlatılmıştır.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde Suriyeli olduğunu iddia ederek, "Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" şeklinde açıklamalarda bulunan şahsın beyanları doğru değildir."

OLAY SOSYAL MEDYADAN BÖYLE SERVİS EDİLDİ

Muhalefeti öven içerikler ve başlıklar kullanan Medyali TV, "'Biraz gözünüzü açın..!' diyen Suriyeli 'Vergi Ödemiyorum' dedi" başlığıyla 11 Haziran'da bir video paylaştı. İstanbul Mecidiyeköy'de çekilen görüntülerin başrolü olan şahsın akılalmaz söylemleri kısa sürede gündem oldu. Röportajı yapan kadının kendisini Suriyeli olarak tanıtan Türk vatandaşıyla diyaloğunun sonlarına doğru gülümsemesi ise dikkat çekiyor.

Kanalın, söz konusu kurgu videosu halen ana sayfasına sabitlenmiş halde.

KURGU VİDEOYLA SURİYELİ SIĞINMACILAR HEDEF ALINDI

12 Haziran'da muhalif hesaplar sosyal medyada, Türkiye'de yaşayan bir Suriyelinin, 25 bin lira kazanıp vergi ödemediğini iddia ederek Medyali TV adlı YouTube kanalının söz konusu videosunu paylaşmaya başladı.

Video peş peşe paylaşımların ardından önce sosyal medyada dolaşıma girdi. Irkçıları ve yabancı düşmanlarını kışkırtan video böylece kamuoyunda gündem oldu.

Aşağıdaki linkleri sırayla kopyalayarak arama motoruna yapıştırırsanız hangi muhalif hesapların kurgu videoyu yayınladığını görebilirsiniz.

https://twitter.com/search?q=25%20bin%20lira%20&src=typed_query&f=top

https://twitter.com/search?q=25%20bin%20TL&src=typed_query&f=top

"ASGARİ ÜCRETLİ ÖLSÜN"

Mikrofona konuşan şüpheli Suriyeli olduğunu vurgulayarak, "Asgari ücretli ölsün" dedi. Durumundan ve Türkiye ekonomisinden memnun olduğunu belirten şahıs, "Türkiye'de tek eksiğin şeriat olduğunu" söyledi.

"DOLAR 30'U BULUR"

Doların 23 liraya ulaşmasını normal bulduğunu söyleyen kişi, "Yıl sonu 30'u bulur" sözlerini sarf etti.

"25 BİN TL KAZANIYORUM"

Konuşmalarına devam eden kişi, "Ekonomi bana göre iyi. 25 bin TL kazanıyorum. Rahat geçiniyorum" ifadelerini kullandı.

Mikrofonu tutan kadın aldığı yanıtlar sonrası büyük bir şevkle asgari ücretlinin durumu ile ilgili bir soru yöneltti. Türkçeyi oldukça düzgün konuşan kişi, "Asgari ücretli ölsün bence. Asgari ücretle kimse çalışmıyor ki şu an. Fabrikada, marketlerde çalışanlar var. Asgari ücrete kendilerini mahkum etmişler, gözlerini açsalar çeşit çeşit işler var" şeklinde cevap verdi. 

Rahatlığıyla dikkat çeken şüpheli yalanlarına devam etti.

Kendi işinin patronu olduğunu ileri süren genç, "Tekstille uğraşıyorum. Vergi ödemiyorum. Devletle ilgili bir durum bu, biz mutluyuz" dedi.

"TÜRKİYE'DE TEK EKSİK ŞERİAT"

Mizansene başvuran şüpheli "Türkiye'nin en büyük problemi nedir?" sorusunu da, "Bana göre problem yok. Gayet normal geçiniyoruz. Şu an Türkiye'de tek eksik olan şeriat, şeriat gelse tamam" ifadeleriyle yanıtladı.

Şüphelinin bu kurguya niçin kalkıştığıysa henüz bilinmiyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 321
  • Tahir özer 10 ay önce Şikayet Et
    Adam ı kim konuşturdu kac paraya konusturdu ona bakmak lazım adam maşa
    Cevapla
  • Yaşar 10 ay önce Şikayet Et
    Suriyelilerde artık gitmeli bence ivedilikle yeter
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    böylelerini kamu spotu olarak tüm TV kanallarında yayınlayacak ve söylediği yalandan ötürü bu milletten özür dileteceksin bir daha yalan söyleyen çıkmaz
    Cevapla
  • Envers 10 ay önce Şikayet Et
    Bu paralı alçak halen disardaysa yazik
    Cevapla
  • Adil 10 ay önce Şikayet Et
    Daha adamı suriyeliyi sanan saflar var. Adam Viranşehir li yahu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...