Fatih Belediyesi'nden sarı-kırmızı çeşme açıklaması

Fatih'te Tersane Emini Sadrazam Salih Paşa tarafından yaptırılan tarihi Salih Paşa Çeşmesi, sarı kırmızı renklere boyanarak zarar verildi.

Fatih Belediyesi'nden sarı-kırmızı çeşme açıklaması
Fatih Belediyesi'nden sarı-kırmızı çeşme açıklaması
GİRİŞ 15.06.2023 16:51 GÜNCELLEME 15.06.2023 16:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Cibali Mahallesi Salih Paşa Caddesi'nde yer alan Salih Paşa Camisi duvarındaki tarihi çeşme, Galatasaray taraftarı olduğu iddia edilen bir grup tarafından, sarı kırmızı renklere boyandı.

Görüntünün sosyal medyada yer almasının ardından, tarihi çeşmenin boyanmasına tepki gösterildi. Sosyal medyadaki tepkinin ardından kırmızı rengin üzeri önce sarı ardından da beyaz boya ile kapatıldı.

- "Kirlilikler uygun mekanik ve kimyasal yöntemlerle temizlenecek"

Fatih Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tarihi çeşmenin uygun şekilde temizleneceği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçtiğimiz günlerde kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından çeşmenin kemeri önce sarı kırmızı renklere boyanmış akabinde gelen tepkiler üzerine bu sefer kaldırım bordürleri ile beraber tekrar beyaza boyanmıştır. Yapılması planlanan onarım çalışması ile şiş bir yüzeyinde bulunan tüm boya katmanları ve kirlilikler uygun mekanik ve kimyasal yöntemlerle temizlenecektir. Çeşmede kot çalışması yapılarak kurna bölümündeki eksiklikler tamamlanarak çeşme yeniden suyuna kavuşturulacaktır."

Tersane Emini Sadrazam Salih Paşa tarafından yaptırılan çeşmenin 1912'de Zeynep Hanım adlı bir hayırsever tarafından tamir ettirildiği için Zeynep Hanım Çeşmesi adıyla biliniyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Erkin 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle iyi olmuş
    Cevapla
  • Mısafır 10 ay önce Şikayet Et
    Fetöcüler işte
    Cevapla
  • Cahil Birisi 10 ay önce Şikayet Et
    Kim, hangi takım olduğu önemli değil, hatta milli takım dahi olsa ata yadigarı eserlere zarar verilmesi hiç te hoş değil. Ata yadiğarı AYASOFYA'nın tekrar ibatede açılmasını büyük bir sevinçle karşıladık, istemeyenleri üzdük ise bu olay AYASOFYA'ya sevinenleri üzdü, üzülenleri sevindirdi.
    Cevapla
  • hhüseyin 10 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar saygısızlığı kimden öğrendik biz !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak