Batı Trakya'da bir kişi camiye girerek Kur’an-ı Kerimleri yırttı

Batı Trakya'daki İskeçe kentine bağlı Ilıca köyünde camiye giren bir kişi, içerideki Kur’an-ı Kerimleri yırttı.

Batı Trakya'da bir kişi camiye girerek Kur’an-ı Kerimleri yırttı
Batı Trakya'da bir kişi camiye girerek Kur’an-ı Kerimleri yırttı
GİRİŞ 16.06.2023 04:10 GÜNCELLEME 16.06.2023 04:10
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İskeçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, Ilıca köyünde bir kişinin camiye girdiği ve buraya zarar verdiği belirtildi.

Şüphelinin caminin içinde bulunan Kur’an-ı Kerimleri parçalayarak yere attığı ve minberin perdesine zarar verdiği ifade edilen açıklamada, saldırganın Fransız vatandaşı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve mabedimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınar, barış ve huzur ortamını yok etmeye yönelik bu tür saldırıyı gerçekleştiren karanlık ruhlu şahsın hak ettiği cezaya çarptırılmasını bekleriz. Milletimiz söz konusu olayı endişe ve şaşkınlıkla karşılamıştır. Rabb'im bu tür dini değerlerimize saldıran kötülerden korusun." ifadelerine yer verildi.

POLİS SALDIRGANI YAKALADI

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafaçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve Ilıca Aşağı Mahalle Mütevelli Heyeti Başkanı Eyüp Köse, gözaltına alınan saldırgan hakkında şikayetçi oldu.

YUNANİSTAN'DAN KINAMA

Yunanistan Milli Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Kalancis, Batı Trakya'da bir kişinin camiye girerek Kur’an-ı Kerim'leri yırtmasını kınadı.

Kalancis, yaptığı yazılı açıklamada, İskeçe bölgesindeki bir camide meydana gelen olayın herkes için üzüntüye neden olduğunu belirterek, bu tür olayların din özgürlüğüne saygı gösterilmesi yolunda aynı kararlılıkla devam edilmesi isteğini kuvvetlendirdiğini aktardı.

Her dini topluluğun ibadet yerine saygı gösterilmesinin Yunanistan için tartışılmaz bir değer olduğunu kaydeden Kalancis, saldırganı yakalayan Yunan polisini tebrik etti.

İskeçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, Ilıca köyünde bir kişinin camiye girdiği ve buraya zarar verdiği belirtilmişti.

Saldırganın, camide bulunan Kur’an-ı Kerim'leri parçalayarak yere attığı ve minberin perdesine zarar verdiği ifade edilmiş, söz konusu kişinin Fransız vatandaşı olduğu kaydedilmişti.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafaçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve Ilıca Aşağı Mahalle Mütevelli Heyeti Başkanı Eyüp Köse, gözaltına alınan saldırgan hakkında şikayetçi olmuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Bulut 10 ay önce Şikayet Et
    Bu Fransız pisliği
    Cevapla
  • böyle 10 ay önce Şikayet Et
    yunanistan akıllıysa cezasını keser, salıvermez. yoksa biz yunanın cezasını keseriz.
    Cevapla
  • Osmanlı tokadı 10 ay önce Şikayet Et
    Fransız ın kafasını koparmak mı, yoksa o yırtan elini kesmek mi etkili olur? Kafasını koparırsan bir daha yapamaz. Elini koparırsan, öteki eliyle yırtmaya çalışır. En iyisi!
    Cevapla
  • Ali Eren 10 ay önce Şikayet Et
    Yanıp yok olasın Fransa...
    Cevapla
  • Goca GONYALI 10 ay önce Şikayet Et
    Kur'anı Kerim dahil Hangi Kutsal kitaba zarar veriliyorsa, ona zarar veren elleri meydanda kırmak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
AK Parti'de değişim: 2K formülü