Alparslan Kuytul, tahliye edildi

Adana'da, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması, bir doktorun da tehdit edilmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan ve kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul ile R.T., tahliye edildi.

Alparslan Kuytul, tahliye edildi
Alparslan Kuytul, tahliye edildi
GİRİŞ 17.06.2023 08:35 GÜNCELLEME 17.06.2023 08:35
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İş insanı Koray Sarısaçlı'nın 8 Eylül 2021 tarihinde 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasına ve bir doktorun tehdit edilmesine ilişkin açılan davada aralarında, kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 4'ü tutuklu 13 sanık, dün görülen duruşmada hakim karşısına çıktı.

YARGILAMAYA DEVAM EDİLDİ

DHA'da yer alan habere göre sanıkların, 30 yıl 6'şar ay ile 38 yıl 6'şar aya kadar değişen hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Kuytul, Erol Ardıç, R.T. ve H.A. bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar A.A., E.T., E.E., Ü.B., R.B., A.B., V.T., Ş.S. ve Y.T. ile avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

"TAHLİYEMİ VE BERAATİMİ TALEP EDERİM"

Savunmasında iş insanı Sarısaçlı'nın dosyaya yansıyan beyanlarını kabul etmediğini dile getiren Kuytul, "İddia edilen adam kaçırma olayı kurgudan ibarettir. Ben kimsenin kaçırılması gibi bir talimat vermedim. Ortada bir suç örgütü yoktur. Kimseye zorla senet imzalatılmadı. Suçlamaları reddediyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim" dedi.

Tutuklu sanıklardan Erol Ardıç ise herhangi bir adam kaçırma olayına karışmadığını ileri sürüp "Ben adam kaçırmak amacıyla otomobil plakası değiştirmedim. Olaya karışan arabada benim parmak izim yoktur. Suç örgütü üyesi değilim. Suçlamaları reddediyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim" diye kendisini savundu. Savunmaları alınan diğer sanıklar da tahliye ve beraatlerini talip etti.

SAVCI TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINI TALEP ETTİ

Cumhuriyet savcısı, savunmaların ardından dosya kapsamındaki delil durumu, sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalması ve tutuklama tedbirinin ölçülü oluşu da dikkate alınarak tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

KUYTUL TAHLİYE EDİLDİ

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul ile R.T.'nin tahliyesine, diğer sanıkların mevcut halinin devamına hükmederek eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Muhammedin aslanı türkiyede pastadan pay istiyor goduğumun yordamı.
    Cevapla
  • Adalet 10 ay önce Şikayet Et
    Adam onlarca mahkemeden anlı açık bir şekilde beraat almış bir adam. Bir sanıgın(kaçırıldığı idda edilen kişi) 8 kez ifade değiştirdiği nerde görülmüş. Son mahkemesinde de suçsuzlugunu ispat etmiş ki karşı taraf onların suçlu oldugunu ispat edememiş bile sonrasında temiz şekilde tahliye oldu adam. Eee talimatla bir yere kadar tabi. Allah'ın dediği olur.
    Cevapla
  • Ata 10 ay önce Şikayet Et
    İslam'ı savunmak nere Alpasalan Kuytul nere pandemide yaptıkları ortada peygamber sünnetine karşı çıkmış biri fetöyu destekleyen birisi
    Cevapla
  • Düşman 10 ay önce Şikayet Et
    Kaç gün doğru duracak bakalım İslâm düşmanı
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yanlis biliyorsunuz bu adamlar islamin icine fitneyi bırakan avam kesimi ayetlerle Tevhid gibi kavramlarla kandıran ve bunlara göre herkesi tekvfir eden hocanin arkasinda namaz kılınmaz diye ortaya fitne yayan mısır gibi ülkelerde eğitim almış daha sonra ülkemize gönderilmiş Yahudi ajanlaridir, takip edin hic İsraile, fotoya laf söylemişlermi, bunlar işid kafalı bir kesim ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?