Fuat Oktay: Karabağ’da Türk dünyası için büyük bir zafer kazanıldı

Eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop, milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ı ağırlayan ASAD’ın bu haftaki konuğu AK Part Ankara Milletvekili, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay oldu.

Fuat Oktay: Karabağ’da Türk dünyası için büyük bir zafer kazanıldı
Fuat Oktay: Karabağ’da Türk dünyası için büyük bir zafer kazanıldı
GİRİŞ 17.06.2023 13:58 GÜNCELLEME 17.06.2023 13:58

ASAD Platformu, Ankara AK Parti Milletvekili ve uzun süre Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten Fuat Oktay’ı özel bir yemekte ağırladı. Platformun genel başkanı Murat Doğanay’ın liderliğinde gerçekleşen bu buluşmada, Fuat Oktay cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile parlamenter sistem arasındaki farkları bir dizi örnekler açıkladı.

ASAD Fuat Oktay’ı ağırladı

Fuat Oktay, halkın kararıyla uygulamaya geçen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hızlı karar alma süreçlerinde kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Özel bir yemekte konuşan Oktay, uluslararası alanda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devletin daha hızlı büyümesine katkı sağlayacağını belirtti.

Konuşmasına örneklerle devam eden Oktay, Karabağ savaşına da değindi. Parlamenter sistemin geçerli olduğu bir durumda kararların uygulamaya konulmasının 6 ayı bulabileceğini aktardı. Ancak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte Türk askerlerinin Karabağ’a konuşlandırılmasının sadece 24 saat içinde gerçekleştiğini ifade etti.

Fuat Oktay, Karabağ’da elde edilen zaferin sadece Türkiye için değil Türk dünyası için de büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Bu başarıda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin büyük faydalar sağladığını dile getirdi. Oktay’ın konuşması, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin etkinliğini ve hızlı karar alabilme kapasitesini ön plana çıkardı.

ASAD Platformu’nun ev sahipliği yaptığı bu özel yemekte, Fuat Oktay’ın tecrübeleri ve örnekleriyle cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeye sağladığı avantajlar detaylı bir şekilde tartışıldı. Platform üyeleri, Oktay’ın bilgilendirici ve etkileyici sunumundan büyük memnuniyet duydu ve sistemin ülkenin yönetimindeki başarısını daha iyi anlama fırsatı buldu.

Toplantıda kimler vardı?

Moderatörlüğünü emekli Tümamiral ve strateji uzmanı Cihat Yaycı’nın yaptığı toplantıya MHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, dünyaca ünlü bilim insanı ve beyin cerrahı İsmail Hakkı Aydın, Takvim Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Kral Mobilya’nın sahibi Fatih Kral, ünlü iş insanı Adalet Turan, avukat Şahin Karadeniz  ve Son Havadis Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aman gibi siyaset ve iş dünyasından çok değerli isimler de katıldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı