Bağcılar’da Kiraz Festivali coşkusu yaşandı

Bağcılar'da 12'inci Geleneksel Kiraz Festivali'nde aileler piknik yaparken, çocukları ise organize edilen çeşitli yarışmalar ile gün boyu eğlendi. Festivalde yaşlı bir kadın Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'e muhalefeti şikayet etti.

GİRİŞ 17.06.2023 14:47 GÜNCELLEME 18.06.2023 15:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Festivali’nde vatandaşlarla bir araya gelen Bağcılar Belediyesi Başkanı Abdullah Özdemir, “‘Sıfır Atık Geri Getirme Merkezi’mizle birlikte toplamış olduğumuz kağıt ve kartonlardan 1 milyon ağacın kesilmesini önledik” dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından 12'inci Geleneksel Kiraz Festivali düzenlendi. Geleneksel hale gelen fakat pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen festival, bu yıl ilçe sakinlerinin katılımı ile coşku içerisinde gerçekleştirildi. Aileler, ağaçların arasında hem piknik yapıp hem de birbirleriyle sohbet ederken, çocukları ise organize edilen çeşitli yarışmalar ile gün boyu eğlendi. Bağcılar Belediyesi’nin başlattığı Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı’da 2 bin metrekare alan üzerine oluşturulan Kiraz Bahçesi’nde Napolyon ve Stargold cinsi 84 adet kiraz ağacı bulunuyor.

Aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de katıldığı festivale Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Seda Gören Bölük ile Halis Dalkılıç da katılım sağladı.

AK Parti Milletvekili Seda Gören Bölük

“VATANDAŞLARIMIZA YENİ HASADİ İKRAM ETTİK”

Kiraz Festivali’nde vatandaşlarla bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bağcılarımız da bu kira bahçesi gibi nostaljik 8 bahçemiz var. 170’in üzerinde parkımız olan bir ilçemiz var. Burada 12’nci Geleneksel Kiraz Festival’imizi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza yeni hasadı ikram ettik. Aynı zamanda başka ikramlarımızda var. Bağcılar’da özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin belediye başkanı olacağız mottosuyla hareket ediyoruz. 65 dönümlük bir millet bahçemizi son 1 yıllık süre içerisinde bakanlığımızla birlikte, inşaatına başladık. Yemyeşil bir millet bahçemizi, içerisinde ki kütüphanemizle birlikte, sosyal alanlarımızla birlikte ilçemize kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“320 MİLYONLUK MADDİ İSRAFINDA ÖNÜNE GEÇMİŞ OLDUK”

Kurmuş oldukları geri dönüşüm merkezi ile 320 milyon liralık maddi israfında önüne geçtiklerini dile getiren Başkan Özdemir, “Aynı zamanda Türkiyemizin en iyi mimarlarının, ödüllü mimarlarımızın eserlerini ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Yeni parklarımızı, çocuklarımızın, özellikle gençlerimizin kitap kafeleri olacak şekilde yine sanat galerileri olacak şekilde ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda sıfır atık tabii ki belediyemizin projelerinin merkezinde. Son bir yıl içerisinde daha önceden de devam eden çalışmalarımızı nihayete erdirerek sıfır atık belgesi bakanlığımızca, bir önceki bakanımızın elinden almayı sağladık. İlçemize sıfır atık projemizi kazandırmış olduk. Yine son 10 yıl içerisinde 2015’te kurmuş olduğumuz ‘Sıfır Atık Geri Getirme Merkezi’mizle birlikte toplamış olduğumuz kağıt ve kartonlardan 1 milyon ağacın kesilmesini önledik. Aynı zamanda maddi değeri yaklaşık 320 milyon lira olan cam, metal, plastik, karton ve kağıt geri dönüşümünden 320 milyonluk maddi israfında önüne geçmiş olduk. İlçemizin, ülkemizin ve dünyamızın özellikle daha güzel bir dünya olabilmesi adına, çocuklarımızla bundan sonraki nesillere daha güzel bir dünya bırakmak adına da sıfır atık projelerini, çalışmalarını çok önemsediğimizi de özellikle ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

YAŞLI KADININ SÖZLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Festivalde Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'le konuşan bir yaşlı teyzenin Türkiye'nin durumu ve muhalefetin eleştirilerine değerlendirmeleri ve anlamlı sözleri dikkat çekti. Yaşlı kadın "Utanmıyorlar da. Erdoğan Türkiye'yi zengin etti. Ben bunları demeye mecburum. Tayyip'imin yanına varacaktım, varamadım." dedi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Aileler, ağaçların altında serdikleri hasırlarda hem piknik yaptı hem de birbirleriyle sohbet etti. Çocuklar da ağaçlar arasında oyunlar oynayarak hoş vakit geçirdi. Hemşehrilerinin yanına giden Özdemir, dalından kopardığı kirazlardan ikramda bulundu. Renkli görüntülere sahne olan programda “Ağızda kaşıkla kiraz taşıma” kategorisinde yarışmalar düzenlendi. Heyecan ve coşku dolu dakikaların yaşandığı yarışmalarda başarılı olanlara hediyeler verildi.

VATANDAŞLARIMIZA YENİ HASADI İKRAM ETTİK

Bağcılar’da sekiz nostalji bahçesi olduğunu söyleyen Özdemir, “Burada 12'nci Geleneksel Kiraz Festival'imizi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza yeni hasadı ikram ettik. Aynı zamanda başka ikramlarımızda var. Bağcılar'da özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin belediye başkanı olacağız mottosuyla hareket ediyoruz. 65 dönümlük bir millet bahçemizi son 1 yıllık süre içerisinde bakanlığımızla birlikte, inşaatına başladık. Yemyeşil bir millet bahçemizi, içerisinde ki kütüphanemizle birlikte, sosyal alanlarımızla birlikte ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • ekrem eroglu 10 ay önce Şikayet Et
    allah yardımcın olsun teyze
    Cevapla
  • Usta 10 ay önce Şikayet Et
    İşte böyle haberler olmazı Lazım. Güzel etkin. Güzel iş çevirdiniz. Masallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!