CHP'li Veli Ağbaba'dan 38 vekil tepkisi: CHP'ye getirenler bedel ödemelidir

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kemal Kılıçdaroğlu'na ve kurmaylarına Abdüllatif Şener ve 38 vekil üzerinden tepki göstererek, "Bu sağcı siyasetçileri CHP'ye getirenler bedel ödemelidir" ifadesini kullandı.

CHP'li Veli Ağbaba'dan 38 vekil tepkisi: CHP'ye getirenler bedel ödemelidir
CHP'li Veli Ağbaba'dan 38 vekil tepkisi: CHP'ye getirenler bedel ödemelidir
GİRİŞ 17.06.2023 21:01 GÜNCELLEME 18.06.2023 02:51
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ile 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan büyük hezimetin ardından CHP'de siyasi ikbal kavgası yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayacağının sinyallerini verirken, İstanbul'un en başarısız İBB Başkanı olarak gösterilen CHP'li Ekrem İmamoğlu da yerel seçimler öncesinde genel başkanlığa ulaşarak siyasi yaşamına devam etme mücadelesi veriyor.

Başarısızlığın kasıp kavurduğu ana muhalefet partisinde her geçen gün kavga daha da derinleşirken CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu ve kurmaylarını hedef aldı.

"CHP'Yİ BU HALE KİM GETİRDİYSE BEDEL ÖDEMELİDİR"

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, seçimlerde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamış, ilk turda Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'a oy verdiğini ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını ifade etmişti.

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Ağbaba, "Bu sağcı siyasetçileri CHP'ye getirenler bedel ödemelidir" sözlerini kaydetti.

"Birçok siyasetçi geçmişte CHP içine sokularak hep CHP’ye zarar verildi ve bu siyasetçiler hep CHP’ye oy kaybettirdiler." diyen Ağbaba, "Bir CHP’li olarak şunu çok net söylüyorum. Geçmişte Sinan Aygün’ü, Aydın Ayaydın'ı bugün Abdüllatif Şener’i kimler CHP’ye getirip CHP’ye bu kötülüğü yaptıysa onlar mutlaka bedel ödemeli. Ama görüyoruz ki hala bu konuda bir tek adım atılmadı bu mantık asla kabul edilmez." şeklinde konuştu.

38 VEKİL TEPKİSİ: YARIN CHP'NİN KARŞISINDA DA DURABİLİRLER

Ağbaba, seçimlerde CHP listelerinden vekil seçilen 38 ismi de hedef alıp, "Yarın CHP aleyhine de açıklamalarda bulunacaklar CHP’nin karşısında bile durabilirler." ifadelerini kullandı.

Tepkilerin odağındaki Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için CHP listelerinden seçime giren yedili masanın küçük ortaklarına vekillik dağıttığı biliniyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Kara 10 ay önce Şikayet Et
    Sağcılar adami hep ezer kardes akili oll akili adamlar helal olsun tayip beyle devam etme Liler yola
    Cevapla
  • YILMAZ 10 ay önce Şikayet Et
    Sevsinler sizin bu bedel ödetme hevesinizi. Peki sizler terör partisi HDPKK ile ilişki kurup vatana ve millete ihanetin bedelini kime nasıl ödeyeceksiniz söylermisiniz. Hani diyorsunuz ya ihanete sebep olan bedel ödesin diye. Bence siz def olup bu ülkeden o sizin tasmanızı elinde tutup ikide bir sizi kışkırtan emperyalist sahiplerinizin yanına giderseniz, bedel olarak yeter.
    Cevapla
  • vtd3434 10 ay önce Şikayet Et
    kaç sezon vekilsin senden başka adam yok mu chp de
    Cevapla
  • ERol Ç. 10 ay önce Şikayet Et
    El hareketine dikkat edin. AK Parti işareti. Ha bir de bu adam kendi ili malatya da da sevilmez. Ancak Alevilerin bir özelliği vardır. Kendisi gibi düşünmeseler dahi eğer ALEVİ ise ne olursa olsun karakekterine kişiliğine bakılmadan sadece DİYANET düşmanlığı dahi için olsa oy verirler. ve malatya da oyları türkiye ortalaması olan% 25 ki buda bir milletvekili çıkartıyor o da bu
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Buda CHP'nin kızılbaş vekillerinden biri bu ülke için beş kuruşluk bir iş yaptın mı desen hiçbir şey yapmamıştır.hatta her hareketi bu ülkede yaşayan bütün insanların asabını bozmaktadır. Kılıçdaroğlu insanlık da hepinize on basar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri