Bakan Koca: Sağlık raporlarının geçerlilik süreleri uzatıldı

Son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatıldığını duyurdu. Koca, raporların, bu tarihten sonra kademeli olarak yenileneceğini bildirdi.

GİRİŞ 18.06.2023 18:32 GÜNCELLEME 19.06.2023 09:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Haziran'da sona erecek olan sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Bakan Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"RAPOR GEÇERLİLİK SÜRESİNİ UZATMA UYGULAMASI DEVAM EDİYOR"

"Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Uzatıldı Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020’de başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması devam ediyor. Son olarak geçerlilik süresi 30 Haziran'a kadar uzatılmıştı.

"31 ARALIK 2023 TARİHİNE KADAR YENİDEN UZATILMIŞTIR"

Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır. Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel sitem ediyorsun.Acaba geçmiş yıllarda malum zihniyetin SSK da olduğunda ilaç ve hastanede yer bulabiliyor muydunuz?. Hastanın rehin alındığı günler unutuldu.
    Cevapla
  • Kemal ünlü 10 ay önce Şikayet Et
    Bende şeker tansiyon ilaci kulaniyorum raporlu banada gecerlimi bu sistem
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    ömür boyu ilaç kullanacaklar için ilaç kullanım raporu bittiğinde hastayı takip eden hocadan hemen randevu alamıyoruz haftalarca sarkabiliyor tanıdık eczacı yoksa ilaçta yok ya randevuları bittiği tarihe otomatik atayacak bir sistem yapın ya da ilaçları verin kimse müptela olduğundan içmiyor ,mecbur kaldığı için içiyor
    Cevapla
  • Ali emmi 10 ay önce Şikayet Et
    Valla otizm bozukluğu olan bir oğlum var annemde kronik hastalığı fazla olan bir insan kara kara düşünüyordum nasıl olacak diye. Çok iyi oldu. Kronik rahatsızlığı olanlara rapor konusunda bir çözüm bulunmalı mesela 2 yıla çıkarılan bilir rapor süreleri doktorların iş yükü azalır daha verimli çalışa bilirler.
    Cevapla
  • Samsunlu 10 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!