İmamoğlu'nun raporuna Hulki Cevizoğlu'ndan sert tepki! Savcıları göreve çağırıyorum

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu katıldığı canlı yayında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun raporuna sert tepki gösterdi. Cevizoğlu, "Savcıları göreve çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 20.06.2023 03:48 GÜNCELLEME 20.06.2023 03:49
Bu Habere 256 Yorum Yapılmış

28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden, istifa çağrılarına da kulak tıkayan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yeni bir rapor ortaya çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim neden kaybedildi' adlı raporu gündeme geldi.

Raporda farklı kesimlerin seçmen grupları olarak Kılıçdaroğlu'na ve Erdoğan'a oy verdiği görüldü. Raporda, "Kılıçdaroğlu'nun en yüksek oy aldığı seçmen grupları olarak", "Öğrencilerde yüzde 52, Üniversite mezunları yüzde 57,8, Atatürkçüler yüzde 58,3, Dindarım diyenler yüzde 33,6 ve Milliyetçilerde yüzde 35 verileri gösterildi.

RAPOR TEPKİ ÇEKTİ

Raporun diğer kısmında ise, "Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı seçmen grupları", başlığı altında ise, Başörtülü kadınlar yüzde 70,1, Düşük eğitimliler yüzde 62,3, Dindarım diyenler yüzde 62, Ev kadınları yüzde 61,3 ve Milliyetçiler yüzde 57,7 olarak görüldü.

CEVİZOĞLU: "TAM BİR REZALET BU"

Haber Global ekranlarında canlı yayına katılan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu yayınlanan rapora sert tepki gösterdi.

"Hem bir sosyolog olarak, hem bir siyasetçi olarak, hem de bir gazeteci olarak skandal bir açıklama" olduğunu söyleyen Cevizoğlu, "Ayıp, bölücü bir açıklama. Kılıçdaroğlu'na oy verenler iyi, Erdoğan'a oy verenler kötü ve cahil gibi bir anlam çıkıyor. Böyle bir rezalet olur mu. Tam bir rezalet bu" ifadelerini kullandı.

"SİZ HALA MİLLİ İRADEYE HAKARET EDİYORSUNUZ"

"Göbeğini kaşıyan adam mantığıyla yapılmış rezalet bir rapor" olduğunu belirten Cevizoğlu, "Rezalet bir rapor kim yaptıysa. Bunu kim yaptıysa yanlış. Tepki çekmemek için düşük eğitimliler denmiş. Halka, milli iradeye hakaret raporu bu. Dava açılması lazım buna. Milleti kin ve nefrete düşürmekten. Tam bir rezalet, skandal bir şey bu. Siz hala milli iradeye hakaret ediyorsunuz raporunuzla. Milli iradeye saygısızlık. Tam bir tetikçi raporu. Savcıları göreve çağırıyorum." dedi.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 256
  • Süleyman 10 ay önce Şikayet Et
    Cahil halk partisi bunlar geriden geliyorlar....
    Cevapla
  • yozgatlı 10 ay önce Şikayet Et
    o beğenmediniz köylü, cahil gördüğünüz köylünün ürettiğini yiyor o kesim. elinin kirini yiyorlar sonrada çıkmış beğenmiyorlar. zıkkımın dibini yiyin.
    Cevapla
  • emre19 10 ay önce Şikayet Et
    Onların milli irade gibi bir derdimi var PKK ya selam durmadilarmi aldığı yüzde onu geçkin oy PKK'nın dhkpcnin ve tıp in oyu bunla övünüyor. Sahtekarlık işleri,hainler.
    Cevapla
  • Metin Güner 10 ay önce Şikayet Et
    Bu Eğitimli Kesim , Ne yiyip İçiyor merak ettim..!!! Haplamı besleniyorlar....!!!! O Hakir Gördüğünüz Anadolu halkı olmasa Aç Kaldınız..''' Köylü Milletin Efendisidir ..'' Sözü ATATÜRKÜN Sözü.. Sahte Atatürkçüler Siz Sözüne bile sahip çıkamıyorsunuz... Sahip çıkanlar Baş Tacı Oluyor.. Yalanoğlu Tatile Çıktı....!!!!!
    Cevapla
  • Semra 10 ay önce Şikayet Et
    Bu söz Kanuni Sultan Süleyman, a aittir.Araştırmanızı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Zehni 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede her okuyan adam olsaydı chp iktidarı kimseye bırakmazdı yüz yıldır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...