TSK'nın etkisiz hale getirdiği PKK'lı terörist Alman vatandaşı çıktı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) geçen hafta Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdiği terör örgütü PKK mensuplarından birinin Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 20.06.2023 11:57 GÜNCELLEME 20.06.2023 12:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mehmetçik tarafından 15 Haziran'da Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde, saldırı hazırlığında bir grup terörist tespit edildi.

Bunun üzerine bölgeye sevk edilen SİHA'lar tarafından terörist grup etkisiz hale getirildi.

Yapılan araştırmaların ardından öldürülen teröristlerden birinin Almanya Mainburg doğumlu "Azed Sergeş" kod adlı Thomas J. olduğu belirlendi. Alman vatandaşı teröristin Münih'te terör örgütü saflarına katıldığı öğrenildi.

Güvenlik uzmanları, söz konusu durumu "yurt içinden terör örgütüne katılımın yok denilecek seviyeye indiğine" yönelik açıklamaların en büyük kanıtı olarak nitelendirdi. Terör örgütünün artık yurt dışındaki gençleri kandırmaya çalıştığını belirten uzmanlar, bu nedenle terörle mücadelede işbirliğinin önemine dikkati çekti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de geçen hafta Brüksel'deki NATO Karargahı'nda katıldığı Savunma Bakanları Toplantısı'nın sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadeleye vurgu yaparak, "PKK/YPG/PYD, FETÖ, DEAŞ, El-Kaide ve diğer tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız. Bu hususta tüm müttefiklerimizden tam destek bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    müttefiklerimizden terör konusunda destek beklemek boşuna
    Cevapla
  • M ali 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle rehavete kapılmayalım evet yurt içinde katilim yok gibi görünüyor ama en ufak gevşemese yine binler katılır çünkü içimizde uykuda olan binler var hele büyük şehirlerde onun için uyanık olup tepelerinden inmemek lazim
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kimin vatandaşı olursa olsun, kazıyın kökünü.. Emeği geçenlerden ALLAH C.C razı olsun.
    Cevapla
  • Yavuz 10 ay önce Şikayet Et
    Teröristin ön adina (Thomas) bakildigin da, bu kisinin sadece alman vatandasi degil, ayni zaman da bir alman oldugu anlasilmaktadir. Alman gencleri kandirilarak gösterilere ikna edilebilir, Türk devletine karsi carpisan almanlarin akli dengelerinden süphe etmek lazim.
    Cevapla
  • Mizah 10 ay önce Şikayet Et
    Daha önce o topraklarda dedelerini de öldürmüştük. Hala biz buradayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü