Cihat Yaycı'dan dikkat çeken "Mavi Vatan" sözleri

Doç. Dr. Cihat Yaycı, "Mavi Vatan'da biz ne demek istiyoruz? Kazandırmak istediğimiz ne? Aslında özetle şu; ülke sadece karadan oluşmaz, ülke aynı zamanda denizden de oluşur. Ülke deyince hem denizi hem karayı birlikte ölçmek lazım" dedi.

Cihat Yaycı'dan dikkat çeken "Mavi Vatan" sözleri
Cihat Yaycı'dan dikkat çeken "Mavi Vatan" sözleri
GİRİŞ 20.06.2023 23:31 GÜNCELLEME 20.06.2023 23:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen tarafından Dost Meclisi toplantısına katılan Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, "Türkiye Yüzyılı'nda Mavi Vatan" konulu söyleşide konuştu.

Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi'nde düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur yaptı.

"BU HARİTAYI ÇİZMEK İÇİN BÜTÜN KIYILARI TEK TEK DOLAŞMAK LAZIM"

Yaycı, söyleşide "Mavi Vatan" doktrinini ve görev süresi boyunca yürüttüğü çalışmalar sonucunda çizdiği haritayı anlattı.

Mavi Vatan haritasını 18 yılda çizdiğini dile getiren Yaycı, şunları kaydetti:

"Bazıları zannediyor ki, eline cetveli kalemi alıp bu harita kolaylıkla çiziliyor, böyle değil. Bu haritayı çizmek için bütün kıyıları tek tek dolaşmak lazım. Hesaplayıp kitaplayıp koordinatları bulacaksınız sonra uluslararası hukuk prensiplerini, Uluslararası Adalet Divanı'nın verdiği kararları, denizcilik mahkemelerinin verdiği kararlardaki prensipleri dikkate alacaksınız ve coğrafi, hukuki ve uluslararası ilişkiler bağlamında bu haritayı ortaya koyacaksınız ki dünyaya ilan edebileceksiniz."

Haritanın hukuka ve ilme uygun olmaması halinde önce Türk milletini mahcup edeceğini söyleyen Yaycı, "Şu ana kadar bizim bu haritamıza hukuken karşı çıkan hiç kimse olamadı. Siyasi itirazları oldu, onlar da bizim deniz alanımızda hak iddia ettiler." dedi.

"BUNU TÜRK MİLLETİ ÇOK KEZ SÖYLEMİŞ ÇOK KEZ DE UNUTMUŞ"

Bir ülkenin denizden ve karadan oluştuğunu ifade eden Yaycı, "Mavi Vatan'da biz ne demek istiyoruz? Kazandırmak istediğimiz ne? Aslında özetle şu; ülke sadece karadan oluşmaz, ülke aynı zamanda denizden de oluşur. Ülke deyince hem denizi hem karayı birlikte ölçmek lazımdır. Bunu Türk milleti çok kez söylemiş çok kez de unutmuş. Ben tekrar hatırlatan birisi oldum." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Yallah Şöför 10 ay önce Şikayet Et
    dünyanın %70 i denizlerle kaplı. %2 i de göllerle kaplı.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 10 ay önce Şikayet Et
    İsmet İnönüyü 12 adalardan dolayı vatan haini ilan edelim.
    Cevapla
  • Aras 10 ay önce Şikayet Et
    Paşam bu seminerleri sözüm ona okumuş kültürlü, chp tabanının çok olduğu yerlerde seminerler düzenleyerek anlatın ti, sadece sıkışınca ben Atatürkçüyüm demeyi bırakırlar inşallah devletlerine sahip çıkarlar belki
    Cevapla
  • Ali Eren 10 ay önce Şikayet Et
    Adamın hası,Anadolunun öz evladı Cihat Yaycı..
    Cevapla
  • harun 10 ay önce Şikayet Et
    cihat yaycı paşam dualarımız sizinle. RABBİM sizi iki cihanda aziz etsin. iyi ki varsınız. sizi çok seviyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...