Bayram ziyaretine gelen gurbetçi kadından ders alınası sözler: Kıymetini bilsinler...

Kurban Bayramına günler kala yurt dışında yaşayan gurbetçi Türkler akın akın anavatana dönmeye başladı. Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan gurbetçi Aysel Yaman'ın hayat pahalılığı konusunda ders alınası sözleri gündem oldu.

GİRİŞ 22.06.2023 00:36 GÜNCELLEME 22.06.2023 04:51
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramına günler kala yurt dışında yaşayan gurbetçi Türk vatandaşları sınır kapılarından anavatana giriş yapmayı sürdürüyor. Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan bayram ziyareti için yurda giriş yapan Aysel Yaman,  kendisine uzatılan mikrofona hayat pahalılığıyla ilgili konuşarak ders niteliğinde sözler sarf etti.

Bayram ziyaretine gelen gurbetçi kadından ders alınası sözler: Kıymetini bilsinler...

'ALMANYA'DA DA HAYAT PAHALI'

Gurbetçi vatandaş Aysel Yaman, "Çok mutluyuz. Buradaki his bambaşka. Bayrağımızı gördüğümüz andan itibaren ne yorgunluk kalıyor ne başka bir şey. Kendimizi ait olduğumuz yerde hissediyoruz. Türkiye'yi beğenmeyen, hangi sebepten ötürü olursa olsun Türkiye'de yaşamak istemeyen insana Allah iyi demez herhalde. Dışarıdan hiçbir şey gözüktüğü gibi değil. Almanya'da da aynı şekilde hayat zor. Hayat orada da pahalılaştı. Hiçbir fark yok." dedi.

'NANKÖRLÜK OLARAK ALGILIYORUM'

İmkanı olsa üç kuruş daha az kazansa da  Türkiye'de yaşayacağını belirten Yaman, "Gerçekten nankörlük olarak algılıyorum. Çünkü gerçekten bizim vatanımız cennet. İmkan olsa, öyle söylendiği gibi kolay değil 'Beğenmiyorsanız geri gidin' demek. Keşke o imkan gerçekten olsa üç kuruş daha az kazansam ama kendi memleketimde yaşasam. Benim zoruma gidiyor çünkü bilmeden konuşuyorlar." ifadelerini kullandı.

Bayram ziyaretine gelen gurbetçi kadından ders alınası sözler: Kıymetini bilsinler...

'ŞÜKRETMEYİ BİLSİNLER, YEDİKLERİ KABA TÜKÜRMESİNLER'

Vatanın kıymetini bilsinler ve yedikleri kaba tükürmesinler diyen Yaman, "Neyin ne olduğunu görüyoruz, duyuyoruz illaki hayat pahalı ama Almanya'da da hayat pahalı. Ter dökmeden hiçbir yerde ekmek kazanılmıyor. Bakın ben iki gün yol gittim, bir hafta durup geri döneceğim. Orada da kiralar çok pahalı. Ama oradaki insanlar buradakiler gibi isyan etmiyor. Bu vatanın kıymetini bilsinler, nankör olmasınlar, şükretmeyi bilsinler ve yedikleri kaba tükürmesinler." şeklinde konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Muazzez yilmaz 10 ay önce Şikayet Et
    Gurbetçi kardeslerimiz sayesinde vatanı kurtardık, Türkiyede ne kadar vatan haini varmis peynire ekmeğe vatanı sattı, iha siha duymayacaksiniz savunma sanayisi kapaticaz hdp pkk fetö af var onlar yönetecek ülkeyi dediler, diyanet kapanacak medreseler kapanacak dediler alkış aldılar musluman ülkede ne kadar Cami medrese düşmanı varmis, bu vatan aç cocuklarin savaşması ile alindi
    Cevapla
  • Dortmund 10 ay önce Şikayet Et
    Gurbetci kardeslerim bu tür insanlara laf anlatamayiz onlarin kuyruk acilari baska Allah bunlari islah etsin
    Cevapla
  • Dortmund 10 ay önce Şikayet Et
    Bazilari agziyla deyil bilmem neresiyle konusuyor seningibileri buraya sürecekler bak ozaman nasil vatan kiymeti biliyorsunuz türküyede yasayanlarin cogu nankör herseyiniz var derdiniz pahalilikmi heryer pahali ama maaslar ayni duruyor yorum yaparken haddinizi bilin
    Cevapla
  • Fikret kıtır 10 ay önce Şikayet Et
    Fikret kıtır gel olamaz türkiyede yaşa
    Cevapla
  • Asi 10 ay önce Şikayet Et
    Gurbetçiler gurbet edebiyatı yapıp duygu sömürüsü yapıyorlar vatan millet Sakarya diye bı savaş çıksa memlekette yüzde 30 gelir savaşır nedenmi böyle kaldığı yeri kotuluyorlar ahlak bitmiş bizde doğruyu bile söylemeye tahammülümüz yok ama hepsinin ağzından şu kelimeyi duyabilirsiniz gavur hakkını yemez der hepsi e gavur hakkını yemiyorda sen niye onları kotuluyerek haklarını yiyorsun
    Cevapla
  • Gurbetci66 10 ay önce Şikayet Et
    Bizde bu vatan evladiyiz her senin rizgin orda benim rizgim burdaymis. Gelinde bazi hasretleri yasayin sonra dislayici kindar yorumlar yazin cokk yazikkk boyle dusunun devammm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...