Türkiye ve Yunanistan'da 'baklava kimin' araştırması!

Türkiye ile Yunanistan arasında uzun zamandır devam eden baklava tartışmasına yönelik iki ülkede eş zamanlı araştırma yapıldı. Araştırmaya göre, Yunanların yüzde 62,7’si baklavanın kendilerine ait olduğunu düşünüyor.

GİRİŞ 23.06.2023 01:49 GÜNCELLEME 23.06.2023 16:11
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Areda Survey tarafından 14-16 Haziran tarihleri arasında Yunanistan ve Türkiye’de gerçekleştirilen araştırmaya göre Yunanların yüzde 37,3’ü baklavanın Türklere ait olduğunu kabul ederken geri kalan yüzde 62,7’si ise baklavanın kendilerine ait olduğunu savunuyor. Araştırmanın Türkiye ayağında ise yüzde 95,4 oranıyla Türkler kendilerine ait olduğunu düşünüyor.

YUNANLAR CEVİZLİ, TÜRKLER FISTIKLI BAKLAVAYI TERCİH EDİYOR

Araştırma iki kültürün baklava tercihlerinde önceliklerinin farklı olduğunu gösterdi. Yunanların yüzde 56,9’u cevizli baklavayı tercih ederken, Türklerin yüzde 56,5’i fıstıklı baklavayı tercih ediyor.

ARAŞTIRMAYA BİN 848 KİŞİ KATILDI

Araştırmanın, Türkiye ve Yunanistan geneli bin 848 kişinin katılımıyla 14-16 Haziran 2023 tarihleri arasında kantitatif araştırma yönteminde CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.

 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Cemal Serbest 10 ay önce Şikayet Et
    Arnavutlarda ev Baklavası yapar Neden Çünki OSMANLININ Tebaasıdır.Demekki OSMANLININ Balkanlara Gelmesiyle OSMANLI TÜRKLERİNDEN Baklavayıda Öğrendiler Arnavutlar,Boşnaklar,Makedon Müslümanları(torbeşler).Karadağlılar,Yunanlılar.bende Bir OSMANLI Arnavudu Olarak Rahmetli Annem Baklava Yapardı Yerdik Fakat Asla Lezzet Olarak Bir Türkün Yaptığı Baklavayla Aynı Lezzette Kıtırlıkta Olmazdı.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 10 ay önce Şikayet Et
    Ben Yunanistanda Baklava Yedim yunanlıların baklavası cevizliydi ve hiç beğenmedim.Baklayı TÜRKLERDEN başka Hiçbir Millet Yapamaz en lezzetlisini Türkler Yapıyor ve Baklava TÜRKLERİN Zanaatıdır ve Baklava TÜRKLERE Aittir.buarada ben bir Gurbetçi olarak Baklavanın Antep Fıstıklısını Seviyorum.yunanlar Cacığada sahip çıkıyorlar CACIKTA TÜRKLERİNDİR.
    Cevapla
  • MACKALI 61 10 ay önce Şikayet Et
    Cevrelerindeki ülkelerden calmadiklari bir $ey kalmadi..yunanli "bu bizim"derse tüm avrupa onlara inanir.Halay oyunu bile Türk folklöründen calmadir "SIRTAKI" diyorlar Jul braynerin 6o´li yillarda yunanlilara ögrettigi oyundur.60li yillardan önce yokdu..kemence bile Türk malidir ama bizim derler.!Kemence iran kökenlidir.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Antepli ustalar kendileri anlatıyorlar, Suriye'ye gidip baklavacılığı öğrendiklerini ve Antep'te hafif değişikliklerle bugünkü Antep baklavasını yaptıklarını
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi baklavanın iç fıstığınıda Türkiye den alın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak