İl olmayı bekleyen ilçeler arasında yer alan Bandırma'da harekete geçildi!

İl sayısının 100'e çıkarılması haberleri gündemdeki sıcaklığını korurken Türkiye'de demografik, ekonomik, sosyo-kültürel nitelikte il olmayı hak eden ilçelerin başında yer alan Balıkesir'in Bandıma ilçesini oldukça heyecanlandırdı.

GİRİŞ 23.06.2023 11:17 GÜNCELLEME 23.06.2023 11:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, "Bandırma tüm unsurlarıyla il olmayı sonuna dek hak ediyor" diye konuştu.

Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında il sayımızın 100’e çıkarılması projesi yıllardır il olmayı gündeminde tutan Bandırma halkını heyecanlandırdı.  Bandırma’nın yerel yönetiminde yer alan tüm kurumlar, "Bandırma: Marmara'nın İncisi, İllerin 1'ncisi" sloganıyla seslerini Ankara'ya duyurmak için sivil insiyatifle bir hareket başlattılar.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, konunun siyasilerce gündeme getirildiği itibaren uzun yıllardır il olma konusunda çaba gösteren, bu konuyu sürekli gündeminde tutmuş Bandırma’nın hem umutlandığını hem heyecanlandığını kaydederek, "Bandırma coğrafi konumu, ekonomik ve sosyo-kültürel durumu, demografik ve nüfus yapısı, sosyal gelişmişlik düzeyi, sürekli artan ticaret ve sanayi hacmi gibi avantajları ile değerini ortaya koymaktadır. Balıkesir il merkezine olan uzaklığının sıkıntılarını yaşıyor olması sebebiyle yıllardan beri il olmayı arzu etmiş, bunu her fırsatta dile getirmiş ve  bu konuda çaba göstermiştir" dedi.

'TÜM KRİTERLERİ YERİNE GETİRİYORUZ'

Nüfus, il merkezine uzaklık, şehirleşme, ulaşım durumu, hinterland, ekonomik çeşitlilik ve eğitim durumu gibi kriterlerde Bandırma’nın tüm şartları yerine getirdiğine vurgu yapan Yılmaz, "Sayılan şartların hepsi ilçemizde fazlasıyla mevcuttur. İl merkezine 100 km. uzaklıktayız. Bandırma’nın il olmasıyla bize bağlanmasını düşündüğümüz Erdek ve Adalar’ın mesafesi daha da uzaktır. İl merkezine bu uzaklık, merkezde yapılması gereken işlemlerde halkımıza zaman ve maddi olarak kayba neden olmaktadır. Bandırma, şehirleşme ve nüfus olarak da birçok ilden daha öndedir.  Karayolu bağlantıları, deniz yolu, demir yolu ve hava üssünün bir arada olduğu nadir şehirlerden biriyiz. Ülkemizde üniversitesi olan üç ilçeden biri Bandırma’dır. Bu da Bandırma’nın gelişmişlik düzeyini görmemiz için çok önemli bir kıstastır. Sanayi yatırımlarımız da oldukça artmış durumda. Kurulu OSB’lerimizde yatırım, üretim, istihdam sağlayan işletmelerimiz ülkemize katma değer sağlamaktadır. Yeni kurulacak OSB’lerimiz de bu katma değeri katlayacaktır.  OSB’ler bölgemizin yatırımlar bakımından da ne kadar önemli görüldüğünü açıklıyor. Bu saydığımız nedenlerle belki de il olmayı en çok hak eden ilçelerden olan şehrimizin; bu özleminin dinmesi için yapılacak her organizasyon ve atılacak her adımda Bandırma Ticaret Odası olarak bizler orada olacak ve şehrimizin gelişimi için ne gerekiyorsa elimizden geleni fazlasıyla yapacağız" ifadelerini kullandı.

'İL OLMA KONUSUNDA UMUDUMUZ BÜYÜK'

Seslerini Ankara’ya duyurabilmek için başlattıkları, "Bandırma: Marmara’nın incisi, illerin 1'ncisi" hareketinin il olma umuduyla taçlanma beklentisinde olduklarını belirten Yılmaz, "Bu hareketin arzuladıkları il olabilme umudunu Kurtuluş Savaşımızda son kurşunun atıldığı yer olarak tarihsel önemi vardır. Bandırmamız liman kenti olması dolayısıyla Türkiye ekonomisine katkısı çok üst düzeydedir. Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticileri olan Banvit ve Bupiliç Bandırma’dadır. Diğer yandan Bandırma, İstanbul Deniz Otobüsünün bölgedeki son varış noktalarından biri olarak dikkat çekmektedir. Bu çerçevede umudumuz Deniz otobüslerinin araçlı olarak yeniden seferlere konulmasıdır. Böylece Bandırma’mızın önemli bir kavşak noktası olması yönündeki önemi daha önceki konumuna dönecektir. Marmara denizinin kıyısında bulunan Bandırmamız, sahiliyle, diğer andan turizm cenneti olan Erdek’iyle sakin bir tatil arayanların adresidir. TFF 1’nci liğde mücade eden Bandırma Spor’umuzu da inşallah Bandırma’mızın il olma sürecinde Süper ligde de görme arzusundayız. Şifalı termal suların bulunduğu Gönen ve Manyas Kuş cenneti de Bandırma’mıza bir adım uzaklıktadır. Gönen, Manyas, Erdek ve Adalar’ın Bandırma’mıza bağlanmasıyla bölgemiz her açıdan cazibe merkezi olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İnegöl il olursa biz yenişehirliler olarak inegöle bağlanmak istemiyoruz Bursa büyükşehire bağlı kalmaya devam edilmesini yani Bursanın ilçesi olarak kalmak istiyoruz.
    Cevapla
  • temel 10 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Demirel çok yıllar önce seçim çalışması için Bandırma ya geldiğinde sizi il yaptım plakanız 80 demişti. O tarihten bugüne kadar onlarca ilçe il yapıldı. BANDIRMA hala ilçe
    Cevapla
  • AHMET 10 ay önce Şikayet Et
    Sn Rahmetle Demirel in Mesut yilmazin Edremit cumhuriyet Meydaninda konusma yaptiklarinda sòz vermislerde Edremit Vilayet yapaçaklarina.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    mevcutların kaldırılması lazım. il sayısının çoğaltılması memleketin sırtına bindirilmiş bir kamburdur.
    Cevapla
  • van'lı 10 ay önce Şikayet Et
    VAN Erdiş'de PATNOS'a bağlasınlar size zahmet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı