Minik hafızlar, hocalarının hocasını unutmadı

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatının 1. yıldönümünde Bayrampaşa Yeşil Camili minik hafızlar, hocalarının “hoca”sını unutmadı. Düzenledikleri hatim merasimiyle ellerini semaya açan hafızlar, merhum Hocaefendi için dualar etti.

Minik hafızlar, hocalarının hocasını unutmadı
Minik hafızlar, hocalarının hocasını unutmadı
GİRİŞ 23.06.2023 19:22 GÜNCELLEME 23.06.2023 19:22

Ömrünü hafız yetiştirmeye ve milletin evlatlarına ilim ve irfan aşılamaya adayan Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, geçtiğimiz yıl 23 Haziran 2022 tarihinde vefat etti.

Yetiştirdiği hafız ve hocaların öğrencileri, onu vefat yıl dönümünde unutmadı. Bayrampaşa Yeşil Camii İlme Hizmet Vakfı’na bağlı Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii Kuran Kursu öğrencileri, düzenledikleri törenle merhum hocaefendiyi andı, ona dualar etti.

'BU MÜESSESELER BİZE ULEMA TARAFINDAN MİRAS'

Yeşil Cami Kuranı Kerim Kursu İdame Derneği Başkanı Bahattin Ustaosmanoğlu, minik hafızlar tarafından hatimler okunarak duaların edildiği anma törenine dair açıklamalarda bulundu. Bahattin Ustaosmanoğlu, şunları söyledi: 

“Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin vefatının sene-i devriyesinde burada toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantımız yıl içerisinde her cuma sabahı tekrarlanmakta.

Bu hizmetler ve bu müesseseler, bizlere büyüklerimiz, hocalarımız ve ulema tarafından bırakılarak Ümmetin evlatlarının hizmetine sunuldu. Ve kıyamete kadar bu hizmetler devam edecek inşallah. Biz de bu hizmetlerin devamının gayreti içerisindeyiz. Rabb'im kolaylık versin.”

'O BİZİM HOCALARIMIZIN DA HOCASIYDI'

Taşoluk Yeşil Cami’de hafızlığını tamamlayarak İslami ilimler öğrenimine devam eden lise öğrencisi Hafız Yusuf Talha Kara ise

“Biz, her hafta burada geçmişlerimize, hayır sahiplerine ve büyüklerimize hatimler, Yasin-i Şerifler okuyup hediye ediyoruz. Bu ayki okumalarımızı da, bizlerin ve hocalarımızın yetişmesinde emeği olan ve geçen sene vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiye hediye etmek istedik. O bizim hocalarımızın da hocasıydı. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 

AMCA ÇOCUKLARIYDI

Merhum Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi aynı zamanda Bayrampaşa Yeşil Camii Kuran Kursları’nın banisi merhum Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin de amca çocuğuydu. Yapılan hatimde minik hafızlar, her ikisini ve bu yolda emek harcamış tüm hocaefendileri unutmayarak dualarında onlara da yer verdi. 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...