LGBT'ye dair kapsamlı anket! Vatandaş ne düşünüyor?

LGBT akımına dair yapılan anket dikkat çeken sonuçlar içeriyor. Sonuçlara göre vatandaşlar LGBT'nin zararlı bir olgu olduğunu düşünüyor.

LGBT'ye dair kapsamlı anket! Vatandaş ne düşünüyor?
LGBT'ye dair kapsamlı anket! Vatandaş ne düşünüyor?
GİRİŞ 23.06.2023 20:02 GÜNCELLEME 23.06.2023 20:02
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

LGBT'ye dair NG Araştırma tarafından bir anket çalışması yapıldı. Söz konusu anket sonucunda ortaya dikkat çeken veriler çıktı. Vatandaşların LGBT karşıtı tutumunu net bir şekilde ortaya seren anket çalışmasında 'LGBT yürüyüşlerine destek verdin mi?', 'LGBT bireyler toplumu hangi yönde etkiliyor?', 'Eşcinsellik, insan doğasında var mı?', 'Çocuğunun, LGBT bir birey olması durumunda çocuğuna yaklaşımın nasıl olur?', 'LGBT bireyler toplumun yapısını bozuyor mu?' ve 'Kendini LGBT topluluğuna yakın hissediyor musun?' gibi sorular yöneltildi.

VATANDAŞ LGBT YÜRÜYÜŞLERİNE DESTEK VERMİYOR

NG Araştırma'nın vatandaşlara sorduğu soruların ilki "LGBT yürüyüşlerine destek verdin mi?" şeklinde oldu. Her yıl Haziran ayının sonlarında dünya genelinde kutlanan(!), LGBT bireyler ve LGBT bireylere destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler düzenleniyor. Ülkemizdeki bu yürüyüşlere katılım oranı oldukça düşük. Katılımcıların yalnızca %3’ü LGBT yürüyüşlerine destek verdiklerini belirtiyor. Bu da genel olarak ülkemizde LGBT yürüyüşlerine olan katılımın da desteğin de sınırlı olduğunu gösteriyor.

LGBT, TOPLUMU OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yapılan ankete göre vatandaşlara LGBT bireylerin toplumu nasıl etkilediği sorulduğunda, olumsuz etkilediğini düşünenler ön plana çıkıyor. %67’lik bir oranla katılımcılar LGBT bireylerin toplumu olumsuz yönde etkilediğini düşündüklerini ifade ediyor. %30’luk bir oran ise LGBT bireylerin toplumu herhangi bir şekilde etkilemediği görüşünü paylaşırken, yalnızca %3’lük bir kesim ise LGBT bireylerin toplumu olumlu yönde etkilediğini belirtiyor.

EŞCİNSELLİK İNSAN DOĞASINDA YOK

Eşcinsellik konusunun, insan doğasında var olup olmadığına dair sorunun cevapları da net bir şekilde halkın görüşünü yansıtıyor. Buna göre %42’lik oranla katılımcıların çoğunluğu eşcinselliğin insan doğasında olmadığını düşündüklerini ifade ediyor. %24’lük kesim ise eşcinselliğin insan doğasında var olduğunu savunurken, bu konuda kesin bir görüşü olmayanlar da %34 olarak ortaya çıkıyor.

ÇOCUĞUN LGBT OLURSA...

Anne babalar için son derece kıymetli olan çocuğunun LGBT bir birey olması durumunda olumsuz bir yaklaşım sergileyeceklerini belirten ebeveynlerin oranı oldukça yüksek. Katılımcıların %53’ü çocuklarının LGBT bir birey olması durumunda olumsuz bir tavır takınacaklarını ifade ediyor. %37’lik bir oran ise ne olumlu ne olumsuz bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtiyor. Olumlu bir yaklaşım sergileyeceğini belirtenlerin oranı ise %10 olarak görünüyor.

LGBT, TOPLUM YAPISINI BOZUYOR

Katılımcıların cevaplarını incelediğimizde LGBT bireylerin toplumun yapısını bozduğunu düşünenlerin oranı oldukça yüksek çıktığı görülüyor. Katılımcıların %59’u LGBT bireylerin toplumun yapısını bozduğunu düşünürken, %17’si ise bu düşüncede olmadığını belirtti. Katılımcıların %24’ü ise kararsızlardan oluşuyor.

VATANDAŞ, LGBT'YE UZAK

Katılımcıların %81’i kendilerini LGBT topluluğuna yakın hissetmediklerini ifade ediyor. Vatandaşların %3’ü ise kendilerini LGBT topluluğuna yakın hissediyor. %16’lık kesim ise bu konuda tarafsız olduğunu belirtenlerden oluşuyor.

 

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 141
  • 6284 ü kaldırın 10 ay önce Şikayet Et
    Bu konuda umudum ,sadece Erbakan.
    Cevapla
  • Antepli HC 10 ay önce Şikayet Et
    Peygamber'in yolundan gitmeyen İblis'in peşine düşmüştür! Sen Allah'ın kanunlarını kaldırıp yerine İsveçten, fransaden, İtalyadan, Almanyadan devşirdiğin kanunları koyarsan ve ahlaksızlığı ilericilik, çağdaşlık diye millete dayatırsan olacağı budur! Allah'ın hükmünü ilk hiçe sayan İblis ilk laiktir! 100 yılda şizofren yaptılar bu milleti! Müslüman mı kafir mi ne olduğu belli değil!
    Cevapla
  • mete 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya bile yasakladı. doğruya gelin.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Lut,ilik tüm insanların zararına neyin anketini yaptınız ?
    Cevapla
  • Mücahid 10 ay önce Şikayet Et
    Anket sonuçları gerçeği yansıtıyor ise durum vahim... Suç biz anne ve babalardan kaynaklanıyor. Nesiller boyu başıboş kalmışız ve başıboş bırakmışız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var