'Kukla' operasyonlarında 100 şüpheli tutuklandı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından, organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen "Kukla" operasyonlarında gözaltına alınan 371 kişiden 100'ü tutuklandı.

GİRİŞ 25.06.2023 16:37 GÜNCELLEME 25.06.2023 16:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

EGM'den yapılan açıklamaya göre, baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan 15 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 31 suç grubuna yönelik Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 31 ilde 20 Haziran'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 371 şüpheliden 100'ü tutuklandı, 99 şüpheli hakkında adli tedbir kontrolü uygulandı, 172 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

34 şüpheli aranıyor

Halen firarda olan 34 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 354 tabanca, 7 uzun namlulu silah, 93 tüfek, 10 bin 45 fişek, 28 kesici/delici alet, çok sayıda silah parçası ve silah yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, 4 balistik yelek, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin, suçtan elde edildiği değerlendirilen 530 bin 950 lira, 7 bin 340 dolar ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    olacak olacak gayret.gayri meşru işleri bitirecek devlet o kadar
    Cevapla
  • Emekli Memur ____ 10 ay önce Şikayet Et
    YASA ve KANUNLAR adeta ÇÖP Yakala Bırak NEREYE KADAR ???
    Cevapla
  • Hançer 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle olmaz yakala bırak cezanı sonra veririm olmaz .
    Cevapla
  • BÜLENT 10 ay önce Şikayet Et
    Suç örgütlerine Caydırıcı cezalar verilmeli bir daha yapmamaları için
    Cevapla
  • tepki 10 ay önce Şikayet Et
    direk ayni dk hepsinin mallarina el konacak bunu en son yapiyoruz o zaman kadar orta mal kalmiyor bir de cezalar cok az yeni ceza sistemi gerek max ceza net olarak yazilacak bu bin yila kadar cikmasi gerek ømur boyu ceza derler 21 yatacak denir sacmalik onun yerine direk net ceza ve bin yila kadar dersin ve her suca ayni ayni bin yil verirsin hainlik katliam olur ise
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"