Aileler barıştı! Kan davası sona erdi

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde akraba iki aile arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası başlayan kan davası, düzenlenen barış töreni ile sona erdi.

Aileler barıştı! Kan davası sona erdi
Aileler barıştı! Kan davası sona erdi
GİRİŞ 25.06.2023 18:39 GÜNCELLEME 25.06.2023 18:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Diyadin ilçesi Oğuloba (Şahvelet) köyünde akraba olan Bakır ailesinden bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kan davası eski Ağrı Milletvekili Cemal Kaya’nın uzun süredir devam eden girişimleri sonrası barış ile sonuçlandı.

Barış törenine Cemal Kaya, Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Yasin Berçin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tayfun Ay, eski Diyadin Belediye Başkanı Salih Yaşar, Diyadin AK Parti İlçe Başkanı Orhan Özden, AK Parti İl Başkanı Orhan Güngör ve yönetimi, kanaat önderleri, din adamları, mahalle muhtarları ile ilçe protokolünün hazır bulunduğu barış töreni imamların Kur'an'ı Kerim'den sureler okuması ve duaları ile başladı.

Cemal Kaya, yaptığı açıklamada "Yaklaşık 2 ay boyunca iki tarafla görüşerek kan davasının barışla sonuçlanması için girişimlerde bulunduk. Aile büyüklerinin sağduyulu yaklaşımıyla, kan davası barışla sonuçlandı. Her iki tarafta benim akrabalarım, maalesef talihsiz bir olay yaşandı. Şükürler olsun bugün barışla sağduyu ile sonuçlandı. Rabbim bir daha yaşatmasın, bu iki ailenin birliği köye, köyün birliği ilçeye, ilçenin birliği ile ilin birliği, ülkeye barış, birlik ve kardeşlik kazandıracaktır. Allah her iki taraftan da razı olsun. Af etmek büyüklüktür, bu büyüklüğü sağlayan her iki aileden de Allah razı olsun. Allah bir daha bu günleri bize nasip etmesin." dedi.

"Bende bölge insanıyım" diyen Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, "Maalesef 13 Mart tarihinde bu köyde yaşanan tatsız bir olayda bir vatandaşımız vefat etmişti. Geçmişte yaşadığımız menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarına hep birlikte gençlere de örnek olacak şekilde el ele yürüyeceğimizi, burada sevgi, saygı bağlarını yeniden yeşertip yaşatacağımızı göstermek için bir araya geldik. Başta Cemal Kaya Bey’e ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf ettiği için ona destek veren bu süreçte alın teri döken herkesten Allah bin kere razı olsun” dedi.

Barış töreni verilen yemek ve Kuran’ı Kerim altında geçtikten sonra edilen dualar ile son buldu. Her iki aile el sıkışıp barışta emeği olanlara teşekkür etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Ruhi 10 ay önce Şikayet Et
    Hikayeden barışma. Asla barışmazlar
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    doğu/güneydoğu da kandavası barışmalarını Hocalar ve Jandarma gayreti ile çözülür. ama bu işten başta Hdpkk ve diğer siyasiler nemalanır
    Cevapla
  • yaman44 10 ay önce Şikayet Et
    Yasa yok yargı zayıf adamlar kendi atını oynatıyor
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Burda Diyanet adına Allah'ın barış ile ilgili hükmünü söyleyen bir şahsın ismi neden geçmiyor.Hocalar Kur'an okudu deyip geçmişler.
    Cevapla
  • Misafirrr 10 ay önce Şikayet Et
    İslam'da Kur'an'ın altından geçmek diye bir adet var mıymış İslam'la alakası olmayan saçma sapan işler çıkarmayın Bakın bakalım peygamber Kur'an'ın altından geçmiş misafirlere Bu nasıl barışma şekli hadi Altı istiyorsunuz bari İslam'ı Kur'an'ı karıştırmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...