İzmir’de polis LGBT'lilere "dur" dedi! 50’nin üzerinde gözaltı

İzmir Valiliği tarafından yasaklanmasına rağmen eylem yapmak isteyen LGBT'lilere polis müdahalede bulundu. Tüm ikazlara rağmen yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen LGBT'li 50'nin üzerinde şüpheli yakalandı.

GİRİŞ 25.06.2023 20:24 GÜNCELLEME 25.06.2023 20:47
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

İzmir Valiliği, geçtiğimiz cuma günü LGBTİ dernekleri, benzeri oluşumlar ve gruplar tarafından gerçekleştirilmek istenen etkinliklerin genel ahlaka aykırı olduğunu ve provokatif olaylara sebep olabileceğini, olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçilmesi amacıyla 2 gün boyunca toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını duyurmuştu.

TOMA GETİRİLDİ

Valilik kararına rağmen LBGT üyeleri, eylem yapmak amacıyla bugün saat 17.45'te Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Polis ekipleri caddeye çıkan tüm sokakları barikatlarla kapattı. Çevik Kuvvet ekipleri ve asayiş ekiplerin de katılımıyla geniş çaplı önlemler alınırken, bölgeye TOMA’da sevk edildi.

POLİSİN İKAZLARINI UMURSAMAYAN 50'DEN FAZLA LGBT'Lİ GÖZALTINA ALINDI

Caddede bekleme yapmamaları ve dağılmaları konusunda polis ekiplerince yapılan tüm ikazlara aldırış etmeyen LGBT üyelerine müdahalede bulunuldu. Polis ekiplerince uyarılara aldırış etmeyen 50’nin üzerinde LGBT üyesi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

 

 

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 169
  • Abdullah 10 ay önce Şikayet Et
    Dernekleri kapatılsın tüm ahlaksızlık çalışmaları suç sayılsın en ağır ceza verilsin yurt dışı bağlantıları finans kaynakları tespit edilsin terör örgütü kapsamına alınmasını. Yoksa tehlike çok büyük bu beka sorunudur.
    Cevapla
  • Alper 10 ay önce Şikayet Et
    Bu tür sapkın gösteri ve eylemleri sadece yasaklamak yeterli değil. Başka faaliyetler de organize edilmeli. Mesela geniş çaplı mitingler yapılmalı, bu tür akımların toplum yapısını nasıl bozduğu bilimsel olarak anlatılmalı
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    İdam cezası geri gelmeli, azgınlığın ve hainliğin önünü kesmek sadece idam ile mümkündür.
    Cevapla
  • Sofi 10 ay önce Şikayet Et
    Peki halk ne yapıyor orada sopalarla bu onursuzları linç etseydiler ya. Bakalım bir daha yürüyüş yapıyorlar mı.
    Cevapla
  • Gelecegimiz 10 ay önce Şikayet Et
    Gençlerimizi, çocuklarımizı ve gelecegimizi bu zararli akimlardan korumak için her tur tedbir alinmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: İstanbul'da kritik saatler!
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin