Hatay'da 75 yetime bayramlık hediye edildi: Yetimleri ilgisiz bırakmak büyük bir vebaldir

Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi Yetim Birimi tarafından Hatay'da 75 yetim çocuğa bayramlık hediye edildi. İl Müftüsü Mevlüt Topçu, burada yaptığı açıklamada, yetimlerin Allah'ın emaneti olduğunu bildirdi.

Hatay'da 75 yetime bayramlık hediye edildi: Yetimleri ilgisiz bırakmak büyük bir vebaldir
Hatay'da 75 yetime bayramlık hediye edildi: Yetimleri ilgisiz bırakmak büyük bir vebaldir
GİRİŞ 25.06.2023 22:59 GÜNCELLEME 25.06.2023 22:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İl Müftülüğünde düzenlenen organizasyonda, 75 yetim çocuk ve yakınları, bayramlık kıyafet dağıtımında bir araya geldi.

Programda çocuklara bayram harçlığı verilerek bayramlık kıyafet dağıtıldı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V.) SÖZÜNÜ ÖRNEK GÖSTERDİ

İl Müftüsü Mevlüt Topçu, burada yaptığı açıklamada, yetimlerin Allah'ın emaneti olduğunu kaydetti.

"Yüce dinimiz İslam, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler" diyen Topçu, "Zira yetimler, Cenab-ı Hakk'ın hepimize emanet ettiği masum kullarıdır. Sevgili Peygamberimiz, bir hadis-i şeriflerinde bu gerçeğe şöyle işaret eder: Müslümanların evleri arasında en hayırlı ev, içinde kendisine iyi davranılan bir yetimin bulunduğu evdir. Yetimleri ihmal etmek, onları yalnız ve ilgisiz bırakmak büyük bir vebaldir." ifadelerini kullandı.

Programa, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sertoğullarından, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi Yetim Koordinatörü Meryem Bulanık, Kur'an Kursu öğreticileri, öğrenciler, yetimler ve yakınları katıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Maşallah allah hepsine birer koruyucu aile nasip etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı