Diyarbakır’da 13 kaçak trafo ile 16 milyon TL’lik hırsızlık girişimi!

Dicle Elektrik saha ekipleri, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Yaprakbaşı ve Düzova Mahallelerinde gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda 13 kaçak trafo tespit etti, 16 milyon TL değerinde elektrik hırsızlığının önüne geçti.

GİRİŞ 26.06.2023 16:04 GÜNCELLEME 26.06.2023 16:04
Bu Habere 237 Yorum Yapılmış

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dicle Elektrik saha ekipleri, Diyarbakır’ın diğer abonelerin hakkını korumak adına Çınar ilçesine bağlı kırsal Yaprakbaşı ve Düzova Mahallelerinde gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda tespit ettikleri 13 kaçak trafonun tamamına el koydu. Şubat ayı itibarıyla başlayan süreçte engellemeler sebebiyle bölgeye müdahale edemeyen ekipler, jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle çalışmalarını tamamladı ve aylık 4 milyon, sezonluk ise 16 milyon TL değerindeki elektrik hırsızlığının önüne geçti.

2 MAHALLEDE 41 PERSONEL VE 19 ARAÇ İLE KONTROL YAPILDI

Adı geçen mahallelilerin, elektriklerinin olmadığına yönelik iddiaları defaten reddeden dağıtım şirketi, savcılığın kararının ardından sahada 35, koordinasyon merkezinde ise 6 olmak üzere 41 personel ve 19 araç ile kontrol yaptı. Jandarmanın sağladığı güvenlik desteği ile yapılan kontroller sonunda tespit edilen kaçak trafolara el koyan Dicle Elektrik, böylece aylık yaklaşık 4 milyon, sezonluk ise 16 milyon TL değerindeki kaçak kullanımın önüne geçti.

“KAÇAK KULLANIMA RAĞMEN ELEKTRİĞİ KESMEDİK”

Dicle Elektrik İl Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen çalışma ile ilgili bilgi vererek, söz konusu mahallelerde kabul edilemeyecek oranlarda fazla kaçak elektrik tüketildiğini bildirdi.

Yetkililer, “Bölgede yaşanan ciddi kaçak elektrik kullanımına rağmen dağıtım şirketi olarak 2 mahallenin elektriğini kesmedik. Ancak aşırı düzeydeki kaçak tüketim sebebiyle bölgeye sağlanan elektriği diğer aboneler sağlıklı olarak alamıyordu. Savcılık kararıyla 5 ay sonra da olsa söz konusu 2 mahalleye girebildik.

KAÇAK TRAFOLAR BİR İLÇENİN ELEKTRİK İHTİYACINI RAHATLIKLA KARŞILAYABİLİR

Yaptığımız kontrollerde toplam gücü 3 MVA olan 13 adet kaçak trafo belirleyerek tamamına el koyduk. Bu trafoların gücü ile 20-25 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceği düşünüldüğünde, kaçak tüketimin boyutu daha rahat anlaşılabilir. Ülke ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasında önemli yer tutan elektriğin kaçak kullanımının önüne geçmek için tüm saha ekipleri ile aralıksız çalışmalar yürütüyoruz. Kaçak tüketimle mücadelemiz aralıksız sürecek ve bu şekilde haksız rekabeti ortadan kaldırmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 237
  • Halit kurtcebe 10 ay önce Şikayet Et
    Yalan haber yapmayın gelin halkı dinleyin kendim kuyum var 75 dönüm mısır ektim geçen yıl mısırı bictim 73 milyar sattım elektirik faturası bana 68 milyar cikartilar hiçte kaçak kulanmiyorum halk şişirilmiş faturaları ödemez
    Cevapla
  • Fethi 10 ay önce Şikayet Et
    Kim kaçak elektrik kullanıyorsa Allah belasını versin... Alışmışsınız artık normal birsey gibi geliyor size helal haram nedir bilmezsiniz
    Cevapla
  • Hakan 10 ay önce Şikayet Et
    Hırsızlık yapana uzun bir süre abonelik vermeyin. Mum kullansın. Aklı başına gelsin.
    Cevapla
  • Zeylan Vadisi 10 ay önce Şikayet Et
    Pontus Rumlar, Grekler, yahudi kökenliler , Paganlar, hepsi bir olmuşlar Ahmet Arif’in dediği gibi vurun ulan vurun
    Cevapla
  • bircihan 10 ay önce Şikayet Et
    Diyirlar ki devlwtin gerseyi satılıyor kamuya ait bir çöp kalmamalı eskiden kamuya ait olan elektrik faturaları her secim zamani affa uğrar ugramasa da o hukumet düşerdi oy veriyorum odrsin paramı diyen bir zihniyet vardi o yuzden devlet herseyi özelleşiyor özelleştirmeli odenmeyen telekom faturaları elektrik faturaları her seçimde hükümet devirirdi ve milyonlarca kamuya kalan borç
    Cevapla
  • Telaş Etmeyin ! 10 ay önce Şikayet Et
    Kaçak elektrik kullanımını önlemekte aciz kalan hükümet, bunun faturasını dürüst vatandaşa yükleyerek zenginleri daha da zengin, dürüst vatandaşı ise daha da fakir kılmanın yolunu bulmuş durumda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!