TDV'nin bu Kurban Bayramı’nda hedefi 600 bin hisseyle 25 milyon vatandaşa ulaşmak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, bu yıl bağışçılardan gelecek 600 bin üzerindeki kurban hissesiyle 25 milyon insana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

GİRİŞ 26.06.2023 16:19 GÜNCELLEME 26.06.2023 16:53

TDV Genel Müdürü İzani Turan, vakfın Kurban Bayramı hazırlıklarına ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmaların iyi gittiğini, bu yıl yardımların her yıl olduğu gibi artarak devam ettiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın bu yıl Kurban Bayramı’nda deprem bölgesine ağırlık verileceği yönündeki açıklamasını hatırlatan Turan, “Fakat bağışçılarımızdan gelen ısrar var. Biz zaten bir bağışımızı ülke içerisinde yapacağız ama garip guraba olan bu fakir, yoksul ülkelere de bizim kurban hisselerimizden gitsin diye istekler oldu. Dolayısıyla o bağış alanını biz açtık ama sınırlı. Geçen sene 83 ülkede faaliyet kurban faaliyeti yapmıştık, bu sene 49 ülkeye indirdik. Bu vesileyle tamamen aç susuz olan bölgeleri ihmal etmemiş olacağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği bölgeler yeniden ayağa kalkıncaya kadar yardımları esirgemeyeceklerini anlatan Turan, “Kurban özelinde önceliğimiz deprem bölgesi olacak. Bu kesin ve inşallah hiçbir evi, hiçbir depremzedeyi mağdur etmemiş olacağız” diye konuştu.

Turan, bu yıl TDV’ye yapılan bağışların arttığını dile getirerek, “Geçen sene bağışçılardan 525 bin hisse almıştık. Bu sene öyle zannediyorum 600 bini bulacağız, belki biraz da geçmiş olacağız. Bu milletin bu merhamet kanatları o kadar geniş ki hilal kuşatabildiği kadar dünyayı kuşatıyor” ifadelerini kullandı.

TDV’ye yapılan kurban bağışlarının çeşitli kanallardan gerçekleştirebildiğini vurgulayan Turan, “Merkez binamızda yapılıyor. Eğer insanlarımız Ankara’da birebir gelip ‘bağışımı ben burada teslim edeyim’ derlerse hem istedikleri bilgiyi alırlar hatta organizasyonla ilgili de bilgiler alabilir. Telefonlarından, bankalar aracılığıyla, PTT şubeleri aracılığıyla bağışları yapabilirler. Ama en önemlisi il, ilçe müftülüklerimiz yani bin 3 şubemiz kanalıyla da bu bağışları yapabilirler” dedi.

“VİDEOYLA İLGİLİ BİR FORMÜL BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

TDV Genel Müdürü Turan, bu yıl vatandaşların isteği doğrultusunda hisse bağışlayan kişilere kurbanların kesimine dair görüntü gönderebilme yönünde çalışma yaptıklarını ifade ederek, “İnsanımız daha çok böyle videoyla, işin bir de görselinin oluşmasını istiyor. Sayı azalacak olsa bu çok kolay ama 500-600 binli rakamlardan bahsedince tek tek video çok zor. Ama bir formül bulmaya çalışıyoruz. Milletimizin güvenini nasıl oluşturacaksak aklından ufak bir şüphe kalmaması noktasında üzerimize düşen neyse onları da yerine getirmek için hep tedbirler almaya çalışıyoruz” cümlelerine yer verdi.

“25 MİLYON İNSANA ULAŞMA İHTİMALİMİZ NETLEŞMEYE BAŞLADI”

Bu yıl 600 bin hisse bağışının da üzerine çıkılabileceğini aktaran Turan, “Belki 620, 630 bine kadar opere etme imkanımız var. Daha fazlasını belki başarırız ama başlarda o noktaya doğru gidiyor. Bu vesileyle bizim geçen sene ulaşmış olduğumuz 22 milyon insan yerine 25 milyon insana ulaşma ihtimalimiz epeyce netleşmeye başladı. Ben bu vesileyle bütün bağışseverlerimize, bize güvenenlere şükranlarımızı arz ediyorum” diye konuştu.

Ayrıca Turan, vatandaşların TDV’ye yapacağı kurban bağışlarını Kurban Bayramı’nın 1’inci günü saat 17.00’ye kadar yapabileceklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...