İneklerin feci sonu! Hepsi telef oldu

Adana’da bir üreticinin geçim kaynağı olan 10 büyükbaş hayvanı, elektrik akımına kapılarak telef oldu.

GİRİŞ 27.06.2023 09:19 GÜNCELLEME 27.06.2023 09:53
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Olay, geçen Cumartesi günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi 12193 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, besici Necati Kaymaz’ın ahırında bulunan 6’sı gebe 10 büyükbaş hayvan elektrik akımına kapıldı. Kaymaz, hayvanlarının sesini duyması üzerine elektriği kesti ancak hepsi telef oldu. Belediye ekipleri hayvanların ölüsünü ahırdan çıkartırken, besici Necati Kaymaz bütün geçim kaynağının telef olan 10 inek olduğunu söyledi.

İHA muhabirine yaşanan olayı anlatan Kaymaz, “Hayvanlarım elektrik akımına kapılarak telef oldu. Ocağım söndü. Benim geçim kaynağım bu hayvanlardı. Sütlerini satıyordum, sütlerinden peynir yapıp satıyordum. Ancak şu anda hiçbir şey yapamıyorum. Elim kolum bağlı. Devletimizden yardım bekliyorum. Bayram öncesi ne yapacağım hiç bilmiyorum” diye konuştu.

Ayrıca Kaymaz, elinde sadece 3-4 tavuğunun kaldığını, başka hiçbir hayvanının olmadığını ifade etti.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • ilyas çvi 10 ay önce Şikayet Et
    maddi zarar telafi edilir fazlasıyla, ineklere yazık olmuş.
    Cevapla
  • viyana68 10 ay önce Şikayet Et
    eşimin kuzeni sayaç okuyucu köyün birine saatleri okumaya gidiyorlar şe...ev yapıyor kaynak makinası fazla elektirik yakıyor diye kaçak hat bağlamışlar. o gün yağmur yağmış kuzeni sayaca elleyince akıma kapıldı vefat etti. geride biri daha doğmamış dört evlad ciğeri yanan eş anne baba kaldı. herkes ederini bulur bu dilsiz hayvanata bu zulme sebep olanar. cehennem var
    Cevapla
  • başgan 10 ay önce Şikayet Et
    elektrik ne geziyor inerler in yanında. tedbir yok belli ki. rastgele hayvancılık. Allah yardım etsin zor durum. sigorta yapılmalı. iş güvenliği tedbirleri uygulanmalı.
    Cevapla
  • alican şahin 10 ay önce Şikayet Et
    inekler esaretten ölerek kurtuldular.
    Cevapla
  • İsm 10 ay önce Şikayet Et
    Elektriğe nasıl kapılmışlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...