Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Altay, bir güzel haberi daha duyurdu!

Konya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl ve bu yılın başlarında alımını yaptığı 127 otobüsün ardından 50 yeni otobüsü daha şehre kazandırıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Altay, bir güzel haberi daha duyurdu!
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Altay, bir güzel haberi daha duyurdu!
GİRİŞ 27.06.2023 16:15 GÜNCELLEME 27.06.2023 16:15
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz yıl ve bu yılın başlarında öz kaynakla alımını yaptıkları 127 otobüsün ardından ulaşım filosunu 50 yeni doğalgazlı ve hibrit otobüsle daha güçlendireceklerini belirterek, otobüslerin ilk partisi olan 13 tanesinin şehre geldiğini söyledi.

Başkan Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İLBANK desteğiyle alınan otobüslerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak Konyalılara en iyi hizmeti verebilme adına şehrin her noktasında kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

OTOBÜSLER KONYA’DA GÜNLÜK 97.000 KM YOL KAT EDİYOR

Konya gibi birçok ülkeden büyük bir coğrafyada toplu ulaşımı aksatmadan sürdürdüklerini ve bunu uygun fiyatla yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, "Bunun yanında otobüs filomuzu da sürekli olarak yeni araçlarla güçlendiriyoruz. Konya’da her gün yaklaşık 400 bin hemşehrimiz toplu taşımayla seyahat ediyor. Bu sayının yaklaşık 135 bini raylı sistemle, 265 bini de otobüslerimiz vasıtasıyla hizmet alıyor. Konya coğrafyasının büyüklüğü aslında işimizin ne kadar zor olduğunun da bir göstergesi. Çünkü otobüslerle şehir içinde günlük 90.000, merkez dışındaki ilçelerde 7.000 olmak üzere toplam 97.000 km yol yapıyoruz" dedi.

DOĞALGAZLI VE HİBRİT 50 YENİ OTOBÜS GELİYOR

Öz kaynaklarla alımını yaptıkları 127 yeni otobüsün ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İLBANK desteğiyle 50 yeni otobüsün alımını daha yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, "Bu yıl içerisinde 30 solo, 20 körüklü olmak üzere 50 yerli üretim otobüsün daha alımını yapacağız. Bu otobüslerimizin ilk partisi olan 13 solo otobüsümüz, şehrimize geldi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından yakında hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Yeni gelen otobüslerimizin en önemli özellikliği; CNG (doğal gazlı) ve hibrit olması. Bu sayede hem çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz hem de yakıt tüketimini daha düşük seviyelere indiriyoruz. Yeni otobüslerimizin Konya’mız ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konya’da toplu ulaşım hizmeti veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler bir günde 97.000 kilometre yol kat ediyor. Bu da otobüslerin bir günde dünyanın çevresini yaklaşık 2.5 kez dolaşabileceği anlamına geliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • İSMAİLLLLL 9 ay önce Şikayet Et
    Memelektimizde yerli üretim elektrikli otobüs Aselsan desteği ile üretiliyor. Niye alınmıyor
    Cevapla
  • Cigerci Sami 9 ay önce Şikayet Et
    Aaa konya belediye başkanı düz ovaya otobus almiş arka arksya kaynak yaptırıp tranvay yerine kullanacak. Tranvay kafemiz varya degişik model calışiyor diyenler mahalle aralarına girin bi ana caddekerden cıkip bir görün özellikle akp lideri reis görsun o mahalleleri ilce belediyelere topu atmayın. Hepiniz
    Cevapla
  • Kul insan 9 ay önce Şikayet Et
    Dolmuş şoförleri ile anlaşılsın Kayseri modeli otobüs hizmeti yapılsın lütfen. Dolmuşlar iptal olsun fakat bu insanların emeği, hakkı verilsin. Kayseri modeli uygundur. Dolmuş yerine otobüs sürsün Kardeşlerimiz yine para kazansın. Düzenli hizmet kaliteli hizmet. Ayakta yerine oturarak yolculuğa kim hayır der.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Evet neden yerli üretim değil
    Cevapla
  • Gürsel DÜZ 9 ay önce Şikayet Et
    Allah Ondan razi olsun.Deprem Bölgesinde yaptıklarını çok insandan duydum.Cenab-ı Allah bunların sayısını artırsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."