İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Türkiye artık özgürlüğü, eğitimi ve güvenliği konuşmalı

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığınca Kordon Boyu'ndaki Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık özgürlüğü, eğitimi ve güvenliği konuşması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 29.06.2023 16:10 GÜNCELLEME 29.06.2023 16:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, "Bir yandan Avrupa Parlamentosu'nda bir milletvekili Türkiye için FETÖ'ye yönelik ithamlar yapıyor. Diğer taraftan Reuters, 'Aslında ispat edemedik ama...' diye başlayarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ailesine olmayacak iftiralar atıyor. Bunların adı çağdaş, kendisi gerici. Bunların adı demokrat, kendileri baskıcı. Bunların adı özgürlükçü, zihinleri darbeci, terörist sevici." dedi.

Turan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığınca Kordon Boyu'ndaki Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık özgürlüğü, eğitimi ve güvenliği konuşması gerektiğini söyledi.

Ülkenin artık gerginlikten, kavgadan ve polemikten uzak durup işi, aşı, sağlığı ve eğitimi konuşması, artık normalleşmesi gerektiğini dile getiren Turan, şöyle devam etti:
 

"Biz bu ülkeyi seviyoruz. Büyük badireler atlattık.15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi geride kaldı. MİT krizi, 17-25 Aralık krizi, pandemi, deprem, darbe girişimleri hepsi geride kaldı. Artık özgüvenle yolumuza devam etmeliyiz. Artık Türkiye Yüzyılı'nı çok daha büyük bir vizyonla, iddiayla hayata geçirmek için gece gündüz çalışmalıyız. Normal olmayan, toplumu geren her türlü söylemden, eylemden hepimizin uzak durması gerekir."

Turan, güvenlik ile özgürlüğün birbirinden bağımsız iki kural olmadığını vurguladı.

Bunların birbirini tamamlayan, dengeleyen, asla vazgeçilemez iki kural olduğunu dile getiren Turan, "Birinin diğerinin önüne geçmesine izin verilmemelidir. Sürekli güvenlik dediğinizde güvenlik olmaz. Aksine devleti bireyden soyutlamış oluruz. Oysa devlet bireyin emrindedir, hizmetindedir." değerlendirmesini yaptı.

"TERÖR BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM SORUNLARIMIZI AŞMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

Dünyada çeşitli çalkantılar olduğunu kaydeden Turan, şöyle konuştu:

"Bir yandan Avrupa Parlamentosu'nda bir milletvekili Türkiye için FETÖ'ye yönelik ithamlar yapıyor. Diğer taraftan Reuters, 'Aslında ispat edemedik ama...' diye başlayarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ailesine olmayacak iftiralar atıyor. Bunların adı çağdaş, kendisi gerici. Bunların adı demokrat, kendileri baskıcı. Bunların adı özgürlükçü, zihinleri darbeci, terörist sevici. Ama bunlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın biz bu sözde müttefiklere, sözde dostlara rağmen 85 milyon omuz omuza yürümeye, terör başta olmak üzere tüm sorunlarımızı aşmaya gayret edeceğiz."

Turan, makamların gelip geçici olduğunu anlatarak, Türkiye'nin ve Çanakkale'nin hizmet alması, büyümesi için omuz omuza çalışacaklarını belirtti.

Samimi adımlar attıkça sonuçlarının görüleceğini dile getiren Turan, "Hukukçular bilir, Roma'da Latince bir söz, bir atasözü var. Türkçesi şu; derler ki 'Dünyanın en aptalı, dostunu düşman yapandır.' Neden biz dostumuzu düşman yapalım? Neden dostumuzla kavga edelim? İnsanın dostunu çoğaltmasından, büyütmesinden daha kıymetli bir iş olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Herkesin Kurban Bayramı'nı kutlayan Turan, "Sağlık, afiyet içinde nice bayramlara erişmemizi diliyorum. Tatile gidecekseniz, bayramlaşmak için yakınlarınıza gideceksiniz. Çok acı haberler alıyoruz, ne olur uykusuz, yorgun yola çıkmayın. Ne olur hızlı gitmeyin. Ne olur emniyet kemeri olmadan yolculuk yapmayın. Bayramımız bayram olsun. Cenaze günü olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de Çanakkale'nin de AK Parti'nin de yapılacak çok işinin olduğunu dile getirdi.

Önemli bir seçimden geçildiğini hatırlatan Gider, "Öyle oldu, böyle oldu, O şu köye 3 kere o gitti, bu şu köye 5 kere bu gitti. Bunların hepsini konuşuruz. Bir tane gerçek var: Türkiye Yüzyılı'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında bu millet 'Recep Tayyip Erdoğan' dedi. Şimdi bir seçimi bitirdik ama hemen ikinci seçim var. Bu dönem mevcut hiçbir belediyeyi kaybetme lüksümüz yok. Bizim olmayan belediyeleri de almama lüksümüz yok. Hele hele İl Genel Meclisinde azınlık yaşama lüksümüz hiç yok." diye konuştu.

Bayramlaşma programına, 27. Dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Özgürlük,eğer batı zihniyeti içinse özgürlüktür.Eşitlik eğer batı zihniyeti içinse eşitliktir.Adalet eğer batı zihniye ölçülerine göre ise adalettir.Batının ölçüsüne uymayan bir değer evrensel olamaz.çünkü ölçüyü batılı anlayış belirliyor.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    geç kalmış bir anlayış
    Cevapla
  • Yavuz 9 ay önce Şikayet Et
    teröristlerin hainlerin hırsızların katillerin tecavüzcülerin dilinde özgürlük demokrasi artık tiksinti veriyor sayın bakan artık idam konuşulsun idam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?