İİT'den Kur’an-ı Kerim’in yakılması sonrası olağanüstü toplantı kararı!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayını ele almak üzere 2 Temmuz tarihinde Cidde’de olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

GİRİŞ 30.06.2023 16:45 GÜNCELLEME 30.06.2023 17:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını ele almak üzere 2 Temmuz'da Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde olağanüstü toplantı düzenleyecek.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İİT'nin 2 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan toplantıda, 28 Haziran'da İsveç'in başkenti Stockholm’de Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya karşı tedbirler görüşülecek.

Türkiye, Suudi Arabistan, Gambiya, Pakistan, Moritanya ve Kamerun'un yer aldığı İİT İcra Komitesi üyesi ülkelerin yanı sıra tüm İİT üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinin katılabileceği Olağanüstü Açık Katılımlı İcra Komitesi toplantısı, İİT Zirve Dönem Başkanı Suudi Arabistan'ın talebi üzerine gerçekleştirilecek.

Toplantıda, bu tür eylemlere karşı alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığa karşı ortak tavrın ortaya konması amaçlanıyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    tüm İslam ülkeleri kesin İsveç ile tüm ilişkilere son versin...
    Cevapla
  • Yozgatlı 9 ay önce Şikayet Et
    Biraz geç olmadımı? Öyle bir tepki verilmeliki hem buna müsade edenleri dizginlesin hem de tüm Müslüman kardeşlerimin yarasına merhem olsun. Kınamayla olmasın.
    Cevapla
  • Vatan sever. 9 ay önce Şikayet Et
    İnsan azmanı irkcı batılı sionist ab birliginden kendilerinden olmaanlar için insani deger beklemek saflık olur.
    Cevapla
  • Vatan sever. 9 ay önce Şikayet Et
    İnsan azmanı irkcı batılı sionist ab birliginden kendilerinden olmaanlar için insani deger beklemek saflık olur.
    Cevapla
  • haci baba 9 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler sivrisinek kadardılar ama mide bulandırıyor kar her yerde onlar bışman olacak İsrailoğulları ama fayda etmiyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu