Kurban vekaleti verenlere dana yerine sosis vermişlerdi! Baba ve oğul tutuklandı

Bursa’da kurban hissesi için kişi başı 7 bin 100 lira alan restoran sahipleri, vatandaşların kendilerine sosis gibi teslim edilen etin daha önce kesildiğini ve bozuk olduğunu iddia etmesi üzerine gözaltına alınan baba ve oğul tutuklandı.

Kurban vekaleti verenlere dana yerine sosis vermişlerdi! Baba ve oğul tutuklandı
Kurban vekaleti verenlere dana yerine sosis vermişlerdi! Baba ve oğul tutuklandı
GİRİŞ 01.07.2023 18:49 GÜNCELLEME 01.07.2023 18:49
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde bir et restoranı, Kurban Bayramı için 7 bin 100 liradan yaklaşık bin 800 kişiye kurbanlık büyük baş hissesi satarak vekalet aldı.

KURBAN VEKALETİ VEREN BİN 800 KİŞİYİ DOLANDIRMIŞTI

Bayramın birinci günü itibariyle etleri kolilerle dağıtmaya başlayan restoran sahipleriyle, vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Kendilerine koli halinde verilen etlerin bozuk ve aylar öncesine kesilmiş hayvanlara ait olduğunu öne süren vatandaşlar, işyeri sahibinin kendilerini dolandırdığını iddia etti.

TONLARCA ET İMHA EDİLMİŞTİ

İhbar üzerine olay yerine polis, zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Karakola giden 111 kişi, etlerin dini usullere göre kesilmediğini ve bozuk olduğunu iddia ederek restoran sahiplerinden şikayetçi oldu. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, numune aldığı kıyma, kuşbaşı ve sucuk gibi ürünlerin üretim ve paketleme yeri ile fatura ve taşıma belgelerinin eksik olduğu tespit etti. Ekipler, 3 ton 800 eti imha etti.

BABA VE OĞUL TUTUKLANDI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, restoran sahibi baba A.A. ile oğlu E.A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından baba ve oğul 'dini duyguları sömürerek dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.
Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan baba ve oğul cezaevine gönderildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • İskender 10 ay önce Şikayet Et
    Gözün aç olacağına, aç gözlerini de gör sefaleti mağduriyetleri, biraz arttır niyetli ver, misal geçmişlerin hayrı için, yahut üzerinde varsa kul hakkı için, ümitli bir şekilde geniş değil, kazandığın onca hayrı, bir kelime ile yakarsın..
    Cevapla
  • Suç VE ceza Yok 10 ay önce Şikayet Et
    Adamları, dolandırılanların saldırısından korumak için tutuklamışlar. Yoksa, AB'nin emriyle hükümetlerimizin yaptırdığı Adalet Reformları sayesinde, kanunlarımızda dolandırıcılık diye bir suç kalmadı artı...
    Cevapla
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Yapma ya baska
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ismini yazayım diye desifrw yapayım Demir Bursa Osmangazi Demirtaş yolu sol tarafta Yayla Et
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İyi olmuş
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bu hsberleri yaparken. O Restorantın adınıda yazın. Belki diğer sahtekarlarada ders okur. İfşa edinki akıllansın bu Reziller.
    Cevapla
  • Bu kafayla 10 ay önce Şikayet Et
    Seneye yine yapar. Bak da gör. Bizde bu kafa oldukça....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti