Salda Gölü'nden kahreden haber: 13 yaşındaki İlayda öldü, 1 çocuk kurtarıldı

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’ne ailesi ile birlikte yüzmeye gelen ve gölde kaybolan çocuklardan biri kurtarılırken, gölde boğulan 13 yaşındaki İlayda Nur Kılıç'ın cenazesi, Denizli'nin Çivril ilçesinde toprağa verildi.

GİRİŞ 02.07.2023 18:34 GÜNCELLEME 02.07.2023 18:34
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Antalya Adli Tıp Kurumunda otopsi işleminin tamamlanmasının ardından cenaze, ailesine teslim edildi.

'KIZIMI 10 METRE İLERİDEN ÇIKARDILAR'

Baba Erol Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi ve 3 çocuğuyla günübirlik Salda Gölü'ne geziye gittiklerini söyledi.

Yüzdükleri alana bilet ücreti ödeyerek giriş yaptıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Girdiğimiz bölge yasak değildi. Halk plajının olduğu yerde girdik. Başka aileler de suya giriyordu. Bir kişi bile 'Burası yasak, boğulma tehlikesi var' diye uyarmadı. Hiçbir önlem yoktu. Cankurtaran da yoktu. Dalgıçlar Antalya'dan geldi ve kızımı 10 metre ileriden çıkardılar."

KÜÇÜK İLAYDA'NIN CENAZESİ GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ

Cenaze daha sonra, "helallik" alınması için Kılıç ailesinin yaşadığı Çivril ilçesine bağlı Kıralan Mahallesi'ndeki evin önüne getirildi. Burada dualar edilmesinin ardından cenaze, Kıralan Sipahiler Camisi'nde kılınan namazı sonrasında, mahalle mezarlığında toprağa verildi. Törende, anne Ayşegül Kılıç'ın da aralarında bulunduğu küçük kızın yakınları gözyaşı döktü.

Törene, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural da katıldı.

NE OLMUŞTU?

Denizli'den ailesiyle dün Salda Gölü Tabiat Parkı'na gelen İlayda Nur Kılıç, yüzmek için girdiği gölde bir süre sonra gözden kaybolmuştu. Çocuğun cansız bedeni, Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı su altı polis arama kurtarma ekipleri tarafından gölden çıkarılmıştı. İlayda ile birlikte göle giren bir çocuk ise boğulmadan kurtarılmıştı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Remo 9 ay önce Şikayet Et
    Profesyonel yüzücüyüm, salda gölüne ayagimi soktum ve tekrar çıkardım çünkü yüzülecek yer kesinlikle değil.
    Cevapla
  • Kağan 9 ay önce Şikayet Et
    Burada suya girmek zaten yasak, bulduğumuz her güzelliği yok etmekte millet olarak üzerimize kimse yok. Bayram a gidişte ve dönüşte otobanlarin kenarlarında ki kilometrelerce araçlardan atılan çöplükleri gördünüz mü? Küçücük bir çöpünü bile muhafaza etmeyi beceremeyen bir millet yok olmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    13 yaşinda bir cocugun göle girmesine nasil izin verirler mantık dışı
    Cevapla
  • çerkez 9 ay önce Şikayet Et
    Dibi zaten bir anda çöken balçık salda gölünün heleki ileri açılmak tam tehlike..daha bir iki adım atar atmaz bir anda balçığa batıyor insan bence yasaklanmalı burada suya girmek.!!
    Cevapla
  • Abdullah. 9 ay önce Şikayet Et
    Burası göl göl, burda yüzülmesine izin vermek ise koskoca bi cahillik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti