CHP heyeti Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti!

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen bir heyet, PKK elebaşı Öcalan'a övgü dolu sözleri nedeniyle cezaevine giren Merdan Yanardağ'a destek ziyaretinde bulundu.

GİRİŞ 02.07.2023 02:45 GÜNCELLEME 02.07.2023 11:00
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, terörist başı Abdullah Öcalan'a ilişkin yaptığı açıklamada skandal ifadelere yer vermişti. Bebek katilini 'filozof' ilan eden Yanardağ, serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek şunları söylemişti:

"Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor. Çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof oldu, okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir"

CHP, Merdan Yanardağ için milletvekili heyeti görevlendirdiCHP, Merdan Yanardağ için milletvekili heyeti görevlendirdi

CHP'den destek ziyareti

Yanardağ, Öcalan'a övgü dolu sözleri nedeniyle tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken CHP'den tam destek aldı. CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen bir heyet, bugün Yanardağ'a destek ziyaretinde bulundu.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Aydın Milletvekili Evrim Karakoz Öcalan'dan övgüyle söz eden Yanardağ'ın haksız yere yargılandığını söyledi.

"Yanardağ'ın kendisine ve kanalına haksız yere saldırıldı"

Enis Berberoğlu, "Boyun eğmeyeceğiz. Baskılara direneceğiz. Bu bir oyun. Merdan Yanardağ'ın kendisine, kanalına haksız yere saldırıldı." açıklamasında bulundu.

Berberoğlu, yarın da bir heyetin Yanardağ'ı ziyaret edeceğini ifade ederek "Her gün elimizden geleni yapacağız" dedi.

CHP hukuki süreci yakından takip edecek

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirildiklerinin altını çizen Evrim Karakoz ise Yanardağ'ın konuşmasının montajlandığını ileri sürdü. Karakoz, CHP'nin hukuki süreci yakından takip edeceğini söyledi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • aslan yelesi 10 ay önce Şikayet Et
    CHP yolunu kaybetmiş, Fetö ve PKK nın eline geçmiş bir partidir.Kapatılması ve büyükten küçüğe yargılanmaları şarttır.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Onlarada bir yer verseydiniz iyi olurdu
    Cevapla
  • TR TEKTİR 10 ay önce Şikayet Et
    Ziyarete gelen kim varsa onuda alıcaksın içeri en güzeli böyle olur.Çok seviyorlardı yatsınlar beraber yıllarca.
    Cevapla
  • Sercan 10 ay önce Şikayet Et
    Nedense Sadece terör ve pkk sevicileri ziyaret ediyorlar. Hakikaten söylemlerinizde samimi iseniz Gazeteci Fatih TEZCAN' da ziyaret edin. Maltepe Cezaevinde. Bekliyeceğim.
    Cevapla
  • Ali Coşman 10 ay önce Şikayet Et
    oğlum hiç kimse kalmadı da Öcalan mı kaldı şimdi kimi övüp kimi yereceğini bilmeyen onun yanına gider filozoftan ders alırsın bebek katili cani biriyle kalemini dilini kirlettin biraz ceza çekte belki akillanirsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!