Şehirde 11 yılda 318 kişi öldü, polis 'ölüme balıklama dalma' diye uyarıyor

Adana’da 11 yılda serinlemek için sulama kanalına giren 318 kişi hayatını kaybederken, sıcakların artmasıyla birlikte polisin de kanal kenarlarında “ölüme balıklama dalma” diyerek çocukları uyarması dikkat çekti.

Şehirde 11 yılda 318 kişi öldü, polis 'ölüme balıklama dalma' diye uyarıyor
Şehirde 11 yılda 318 kişi öldü, polis 'ölüme balıklama dalma' diye uyarıyor
GİRİŞ 02.07.2023 11:29 GÜNCELLEME 02.07.2023 11:29

Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte özellikle çocuklar, sulama kanalı, Seyhan Nehri, Seyhan Baraj Gölü ve Akdeniz’e girmeye başladı.

Özellikle şehrin birçok noktasından geçmekte olan sulama kanalları her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların serinlemek için en fazla tercih ettiği yerler oluyor. Son 11 yılda Adana’da 318 kişi özellikle sulama kanalında serinlemek isterken boğularak can verdi.

Sadece geçen yıl 30 kişi, çoğu çocuk hayatını kaybetti, birçok ailenin ocağına ateş düştü. Bu yıl da aynı felaketlerin yaşanmaması için Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kanal kenarlarında önlem alarak çocukları sulama kanalından çıkardı.

Polis kanaldan çıkardığı çocukları üzerinde “ölüme balıklama dalma” ve “güvenli olmayan sulara girip sonsuzluğa yelken açmayın” yazılı broşürlerle de uyardı.

Bu arada bu yıl sıcakların kısa süre önce başlamasına rağmen 3 kişinin boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’