MEB açıkladı! Deprem bölgesindeki öğretmenlere isteğe bağlı tayin hakkı tanındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere iller arası tayin hakkı tanıdı.

GİRİŞ 03.07.2023 23:33 GÜNCELLEME 04.07.2023 09:48
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin 22 il kapsamında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu"nun yayımlandığı bildirildi.

Deprem bölgesindeki 4 bin 97 öğretmen ve eğitim personeli talep ettikleri  illere nakledildi

BAŞVURULAR 5-7 TEMMUZ TARİHLERİNDE ALINACAK

Duyuruya göre, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanların, iller arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemi için 5-7 Temmuz'da başvuruları alınacak.

ATAMALAR 10 TEMMUZ'DA

Başvurularını yapan öğretmenlere yönelik atamalar ise 10 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

GÖRÜŞ - Depremin ardından öğretmenler nelere dikkat etmeli?

Bu kapsamda yapılacak yer değişikliği işleminde öğretmenler, İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler.

 

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ya da 7433 sayılı kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan bu duyuru kapsamında başvuruda bulunacaklar için ilgili mevzuatta öngörülen 4 yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak.

 

Söz konusu yer değişikliği işlemine ilişkin başvuru hakkından, kapsama alınan illerdeki öğretmenler, herhangi bir süre görev yapma şartı aranmadan faydalanabilecek.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Öğretmenlerin tatili olmasa iki senede kafayı sıyırır. Dünyada en zor iş insanla uğraşmak. 35 öğrenci ,anne babası, kardeşi,komşusu, arkadaşı,dedesi ninesi, okul müdürü, müdür yardımcısı,hizmetlisi vs hepsi her gün öğretmeni denetliyor her gün ,her gün... En ufak bir hatada bütün emeklerin çöpe atılır, ömür boyu yaptığın en ufak hata anlatılır
    Cevapla
  • mersinli 9 ay önce Şikayet Et
    öğretmenler sizlerin baş edemediği çocuklarınızla baş ediyor daha ne yapsınlar ben olsam en yüksek puanla öğretmen okullarına öğrenci alırım
    Cevapla
  • Merve 9 ay önce Şikayet Et
    Öğretmenlere her fırsatta hakaret edenler,başka kurumlarda değerlendirin diyenler keşke kapasiteniz yetseydi de öğretmen olsaydınız.Bu kadar acı çekmezdiniz!!!
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Bir ülkede eğitimin kalitesi sınıfa giren öğretmenin kalitesini aşamaz. Siz devlet olarak eğitimcinin şartlarını ne kadar iyileştirir iseniz gelişmişliğiniz de o kadar iyileşir. Aksi takdirde ben az maaş alıyorum diye muayene yapmayan doktorunuz, milli projelerimizi üç beş kuruşa dışarı satan mühendisiniz, vatandaşı soymak için ovuşturan memurunuz, kirlenmiş siyasi kurumlarınız olur.
    Cevapla
  • Oben 9 ay önce Şikayet Et
    Bu iyide ogretmenler yaz boyu calismiyor bu hak deyil.calismadigi yerde maas aliyor.bu ogretmenleri devletin cesitli kurumlarinda degerlendirin yazik bu ulkeye nerde adalet.yan gel yat maas al.ögretmenmis.bu ulke duzelmez
    Cevapla
  • Haktan 9 ay önce Şikayet Et
    Ogretmenlerine verdigin deger bu. Senin cocugun da senin gibidir eminim. Senin yüzünden cocuguna öğretim yerine daha cok egitim kismiyla ugrasiyoruz. Sonra da bu ülke neden geride diyosunuz. Saygisiz insan müsveddesi
    Cevapla
  • Umt 9 ay önce Şikayet Et
    Kim yatıyor terbiyesizlik etme gel 45 kişilik sınıflarda öğretmenlik yap ben inşaatlarda çalıştım babamın inşaat malzemelerinin (tuğla -cimento) vesaire gibi iş yerinde 9 sene çalıştım kamyon kamyon boşalttım. 10 sene üzerine atandım öğretmen oldum Kendi iş yerimde öğretmenlik kadar yorumladım
    Cevapla
  • Mesut 9 ay önce Şikayet Et
    Adli tatilde çalışmayan hakime savcıya laf etmeye yüreği yemeyen burda öğretmene sallıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım