FETÖ Belediyeler imamı Karaarslan'dan CHP’li bürokrata kaset mesajı!

FETÖ belediyeler imamı Karaarslan ve CHP'li eski Avcılar Belediye Başkanı Benli'nin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 27 şüpheli hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameyle yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

FETÖ Belediyeler imamı Karaarslan'dan CHP’li bürokrata kaset mesajı!
FETÖ Belediyeler imamı Karaarslan'dan CHP’li bürokrata kaset mesajı!
GİRİŞ 04.07.2023 13:38 GÜNCELLEME 04.07.2023 15:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

FETÖ belediyeler imamı Erkan Karaarslan ve CHP'li eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 27 şüpheli hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameyle ilgili yeni detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

'Suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla cezaevine gönderilen Erkan Karaarslan'ın dijital materyalleri ve maillerinden Aydın Büyükşehir Belediyesinin üst düzey bürokratı çıktı. Yapılan incelemelerde suç örgütü ağının ne kadar geniş olduğu gözler önüne serildi.

FETÖ'nün 'belediyeler imamı' mason çıktıFETÖ'nün 'belediyeler imamı' mason çıktı

CHP'Lİ BÜROKRATI TEKNEYE ÇAĞIRMIŞ

İddianamenin 153. sayfasında Erkan Karaarslan'ın rehberinde Önder diye kayıtlı CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde kurucu Genel Sekreter olarak görev alan Teftiş Kurulu Başkanı Önder Yeğen'e 27 Haziran 2020'de "Herkesin derdi kasetler.

Uygunsan Muğla Göcek'te tekneye gel görüşelim" dediği belirlendi. İddianamede Karaarslan ile Yeğen arasında konuşulan kasetlerin ne olduğu konusunda tespit yapılamadığı, konunun yoruma açık konu olduğu belirtildi.

Ayrıca Erkan Karaarslan'ın Önder Yeğen ile çok yakın irtibatı olduğu, belediyede yapılacak işler ile ilgili birçok mailinde Yeğen'e emir ve talimat verdiğinin tespit edildiği vurgulandı.

CHP'li Başkan Çerçioğlu FETÖ'nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ile 77 kez görüşmüşCHP'li Başkan Çerçioğlu FETÖ'nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ile 77 kez görüşmüş

HEM TALİMAT HEM PARA ALMIŞ

İddianame içeriğinde yer alan maillerde talimat verdiği görülen Önder Yeğen'in Erkan Karaarslan'dan yüklü miktarda para aldığı ise Mali Suçları Soruşturma Başkanlığı'nın raporlarına yansıdı. 2013-2016 yılları arasında güncel değeri yaklaşık 1 milyon olarak hesaplanan toplam 115 bin 654 lira aldığı MASAK raporu ile tespit edildi.

Aynı yıllar içerisinde Erkan Karaarslan'a bağlı şirketlerin CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesinden onlarca ihale alması ise skandalın boyutunu ortaya koydu.

Eski danışmanı ihbar etti: CHP'li başkan 2,8 milyon TL'lik işi ihalesiz vermişEski danışmanı ihbar etti: CHP'li başkan 2,8 milyon TL'lik işi ihalesiz vermiş

Karaarslan ile Önder Yeğen arasında ise binlerce kez iritbat sağlandığı HTS kayıtlarından da anlaşıldı.

KAYNAK: SABAH / CEYHAN TORLAK
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Aksu 9 ay önce Şikayet Et
    Sözde chpkk nın fetöcülerle hiç bir ilişkisi yoktur, sadece fetöcülerin kurtuluş ümitleriydiler ama o rüyada yarım kaldı.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    fetönün girmediği yer yok ki.
    Cevapla
  • Başkası olsa 9 ay önce Şikayet Et
    CHP başta millet ittifakının bu durumu baska partilerde olsa şimdiye kadar bin kez hatta yuzbinkez kapatma kararı alınırdı uydurma suçlarla kapatma kararı alınmaya çalışıldığını düşününce bin kez değil yuzbinkez değil milyon kez şimdiye kadar kapatılmıştı
    Cevapla
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Chp den Atatürk ü çıkardılar yerini her türlü gayri meşrularla doldurdular. Haliyle fetö ve pkk olmazsa olmaz
    Cevapla
  • İdam Şart 9 ay önce Şikayet Et
    bu fetöİTler idam edilmedikçe bize rahat ve huzur yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti