Sadakataşı Kurban Bayramı sevincini 30 ülkede yaşattı

Bu yıl kurban organizasyonunu Türkiye ile birlikte 30 ülkede gerçekleştiren Sadakataşı Derneği, 21 bin hissenin kesimini yaparak 900 binden fazla kişiye kurban eti ulaştırdı.

Sadakataşı Kurban Bayramı sevincini 30 ülkede yaşattı
Sadakataşı Kurban Bayramı sevincini 30 ülkede yaşattı
GİRİŞ 05.07.2023 10:01 GÜNCELLEME 05.07.2023 10:01

Kurban faaliyetlerini bu yıl ‘‘Kurban İyiliği Yaşatır’’ çağrısıyla dünyanın dört bir tarafında gerçekleştiren Sadakataşı, bağışçılarından vekaletlerini almış olduğu 21 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdi.

Sadakataşı ekipleri, hayırseverlerin bağışlamış olduğu kurbanlıkların kesim ve dağıtımlarını Türkiye, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Güney Asya, Kafkasya, Uzakdoğu, Endülüs ve Balkanlar’da yaparak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türkiye’de 32 bin kişiye kurban eti

Yurtiçi kurban çalışmalarını deprem bölgeleri başta olmak üzere 15 ilde gerçekleştiren Sadakataşı, 740 hissenin kesimini yaptı. Kurban ekipleri tarafından önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 32 bin kişiye kurban eti ulaştıran dernek ailelerin bayram sevinçlerine ortak oldu. Deprem bölgelerinde yaşayan 500 çocuğa dernek ekipleri tarafından bayramlık kıyafetler hediye edildi.

Çocuklar unutulmadı

Kurban Bayramı'nda İslam coğrafyasında ümmet şuuruyla hareket eden Sadakataşı kurban ekipleri, gönüllüler ve partner kuruluşlar tarafından faaliyet yapılan 30 ülkede, 4200 çocuğa bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye edildi.

Nerelere ulaşıldı

Sadakataşı tarafından ‘‘Kurban İyiliği Yaşatır’’ çağrısıyla gerçekleştirilen kurban organizasyonu bu yıl Türkiye ile birlikte 30 ülkede gerçekleştirildi.

Orta Doğu; Suriye, Lübnan, Filistin (Gazze, Kudüs) ve Yemen

Avrupa; Macaristan, Bulgaristan, Arnavutluk ve İspanya

Afrika; Somali, Mali, Çad, Kenya, Togo, Nijer, Burkina Faso, Sudan, Uganda, Benin ve Tanzanya

Asya; Kırgızistan, Myanmar, Moğolistan, Bangladeş, Hindistan, Tayland, Vietnam, Afganistan, Nepal ve Sri Lanka

Geçen yıl neler yapıldı?

2022 Kurban organizasyonunu ‘‘Kurban Yeryüzüne Armağan’’ çağrısıyla 35 ülkede gerçekleştiren Sadakataşı, 19.235 hisse kurbanı yaklaşık 850 bin kişiye ulaştırdı.

30 ÜLKEYE 21 BİN HİSSE

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal, yaptığı açıklamada başta Türkiye olmak üzere 30 ülke ve yüzün üzerinde bölgede kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. İslami usullere göre kesilen 21 bin hisseyi 900 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özdal açıklamalarının devamında, ‘‘Bu yıl çıkmış olduğumuz kurban kampanyasında bağışçılarımız binlerce kilometre ötede görmediği kardeşleri için bağışladığı hisselerle iyilik yoluculuğumuza destek oldu. Depremden etkilenen kardeşlerimizi unutmayarak yardım ulaştırdık. Değerli bağışçılarımıza, ihtiyaç sahiplerine bayram mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...