Büyük umutlarla aldığı ev kabusu oldu! Bu kadar olmaz

Antalya'da yaşayan Merve Sümer, 3 yıl önce satın aldığı evin duvarlarında çatlaklar oluşunca ev sahibi olmanın mutluluğu kursağında kaldı.

GİRİŞ 05.07.2023 10:35 GÜNCELLEME 05.07.2023 11:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Serik ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Merve Sümer, 3 yıl önce büyük umutlarla ilk kez ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Daha sonra evinde meydana gelen duvardaki çatlaklar en büyük kabusu oldu. Evinde oturmakta zorlanan ve korku yaşayan kadın, hukuki yollara başvurdu.

Müteahhidin 3 ayda bir usta gönderip evde tadilat yaptırdığını buna rağmen yine çatlakların meydana geldiğini söyleyen Sümer, "Dışarıdan kamyon geçtiği zaman çocuklarımı alıp dışarı kaçıyorum" dedi.


Artık evde yaşamak istemediğini belirten Merve Sümer, "Ben bu evi 3 yıl önce aldım. Her gün biz bu evde çatlaklarla yaşıyoruz. Akşam dua ederek yatıyoruz. Müteahhide sorduğumuzda, "Binada oturma var" dedi. Binada oturma filan yok. 3 ayda bir eve usta gönderiyor. Tadilât yapıp gidiyor. Sonra duvarda ince bir çizgi oluşuyor, sonra kalın yarıklar oluşuyor. Yoldan bir kamyon geçtiği zaman sarsıntıdan çocuklarımı alıp dışarı kaçıyorum. Ben ev almak istedim, ölüm almak istemedim ki. Kesinlikle ben bu evde yaşamak istemiyorum. Zaten her türlü hukuki yola başvurdum. Hiç kimse evimize oturmaya gelmek istemiyor. Gelenler çay, kahve içip kaçıyorlar bu ev nasıl bir ev diyorlar. Duvardaki çatlaklardan yan komşumu görebiliyorum. Ben bu evi aldığıma pişmanım, bu evde ölmek istemiyorum. Her gün çocuklarım yatarken üzerine beton parçaları düşüyor. 5 yılda oturur diyor müteahhit, ev 5 yılda oturmaz 5 yıl sonra müteahhidin evle ilgili sorumluluğu biter sadece" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • dede 9 ay önce Şikayet Et
    yapan tazmınat vermeli sure 15 yıl olmalı 5 sene deil
    Cevapla
  • hhüseyin 9 ay önce Şikayet Et
    Hayret ya hu!. Ama mutlaka hukukta bir yeri olmalı bu olayın.
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    giriş dairelerin hemen hepsinde oluyor bu catlaklar bina yeni oturuyor diye mütahidler milleti kandırıyor.hani k.maraş depremi cabuk unutuldu.arac muaynesi gibi ev muaynesi olacaktı neoldu.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    kolonda sıkıntı yok çatlak tehlikeli değil zaten diye sürekli böyle mi otursun yani? o zaman niye ev alıyor çadır da otursun millet.
    Cevapla
  • hurri 9 ay önce Şikayet Et
    50 tlt lik bellek aldım 4 yıl garanti verdi. 20 tl lik ampül aldım 2 yıl garanti verdi. milyonlarca liaralık ev alıyorsun garantisi yok. evler için en az 5 yıl garanti getirilmeli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti