Muş'ta HDP binası önünde evlat nöbeti sürüyor

Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Muş'ta HDP binası önünde evlat nöbeti sürüyor
Muş'ta HDP binası önünde evlat nöbeti sürüyor
GİRİŞ 05.07.2023 14:06 GÜNCELLEME 05.07.2023 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi sürdürdü.

HDP İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme katılan anne ve babalar, evlatlarına "teslim ol" çağrısında bulundu.

Anne Ayten Koçhan, uzun süreden bu yana HDP önünde eylemlerini sürdürdüklerini belirtti.

 

Oğluna teslim olması çağrısında bulunan Koçhan, "Beni görüyorsan, duyuyorsan dön oğlum, yorulduk artık. Gelin teslim olun, yolunuz yol değil. Baban yaşlı, ben yaşlı, artık hasretine dayanamıyoruz. HDP'den ve PKK'dan çocuklarımızı istiyoruz. Yılanın başı HDP'dir. Kaç yıldır çocuklarımızdan haberimiz yok. Kendi çocukları okuyor, geziyor, bizim çocuklarımızı ise dağa kaçırdılar. Gelin oğlum, onlara kanmayın." diye konuştu.

Baba Alaattin Koçhan ise HDP'nin oğlunu Bursa'da kandırarak Diyarbakır'a götürdüğünü anlatarak, "Devlet onlara aman vermiyor. Çocuklarımızı götürüp dağda, bayırda, taşların altında süründürüyorlar. HDP ve PKK çocuklarımızı göndersin. Çocuklarımızı istiyoruz. Kendi çocukları üniversitelerde okuyup daha iyi yerlerde yaşıyor. Ersin oğlum sesimi duyuyorsan çık gel, dayanacak gücümüz kalmadı." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • khn 9 ay önce Şikayet Et
    kominizm insanlik tarihin en azili düsmanlarindandir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı