Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden grup kurma kararı!

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük hezimet yaşayan 7'li koalisyonda hiçbir oy katkısı olmadan CHP'den 20 vekil kazanan Gelecek ve Saadet Partisi TBMM'de grup kurma kararı aldı.

GİRİŞ 05.07.2023 22:08 GÜNCELLEME 06.07.2023 09:37
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te grup kurma kararı aldı. İki parti kararı yarın açıklayacak.

DEVA, GELECEK VE SAADET PARTİSİ CHP'DEN AYRILDI

Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi toplam 35 milletvekilini Meclis'e gönderdi. Alınan yenilginin ardından 3 parti, çıkardıkları vekillerle CHP'den ayrıldı.

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: CHP ile işbirliğinden parti olarak biz de karşılığını alamadıkDEVA Partisi Sözcüsü Şahin: CHP ile işbirliğinden parti olarak biz de karşılığını alamadık

"ONLAR ÇALIŞTILAR, BİZ DE ÇALIŞTIK"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden sonra yaptığı açıklamada, "Yüzde 1 bile olsa toplumsal birlikteliğin içinde olmak zorundadır. Demokrasi için bunu yapmamız gerekiyordu. Bunun için ortak liste zorunluydu. Evet milletvekilleri verdik, onlar çalıştılar, biz de çalıştık.

"PARLAMENTODA GRUP KURMALARINI İSTİYORUM"

Ben şimdi onların parlamentoda grup kurmalarını istiyorum. Hatta mümkünse iki grup kursunlar. Parlamentoda onların varlığı olması, söz hakkı istemeleri, komisyonlarda temsil edilmeleri demokrasi için son derece önemli." ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NU DİNLEDİLER! GRUP KURUYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Meclis'te grup kurma kararı aldı. Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu grup kurma konusunda anlaştı. İki isim yarın 12.30'da açıklama yapacak.

SAADET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada "Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasındaki TBMM Grup kurma görüşmeleri nihayete ermiştir. Konu hakkında Saadet Partisi Genel Başkanı Sn. Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Sn. Ahmet Davutoğlu, yarın saat 13:00’de, Gelecek Partisi Genel Merkez binasında açıklamalarda bulunacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • SEDAT 9 ay önce Şikayet Et
    Temel itiraf etti makam aracım Ha onu soylim mercedes yahu mercedes Ahmet ben benki 0/0 49,5 oy aldım şimdi Anadoluya çıkar ellimi sallar yine aynı oyu alırım yahu dedi ama ne garipki mecliste gurup kurmak için birleşiyor lar sağol Varol kemal iyiki varsın
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ne de olsa köylü değil, 500 liraya kani olsunlar. Kılıçdaroğlu da köylü değil, aydın. Ne de olsa kandırılacak eğitim düzeyinde biri değil! Bunlar nasıl olur da toplam oyları %1'i bile bulmayan bu uyanıklar, Kılıçdaroğlu'dan 28 tane milletvekili ceplerine koyarak kandırdılar?
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar köylü d
    Cevapla
  • Nur 9 ay önce Şikayet Et
    Deva niye sessiz zaten gelecekle birlikte kurulmadı mi apdullah gul beyin talimatı ile katilacaktir
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ha bu neyin kafası anlayan beri gelsin ne grubu kuracak bunlar ne yapacaklar fırdöndü mü yapacaklar her an herkese mavi boncuk şekerleme çikolata mı dağıtacaklar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'