2023 Evde bakım maaşı alanlara müjde! Temmuz 2023 Evde bakım maaş zammı belli oldu…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç, engelli, hasta ya da yaşlı vatandaşa her ayın 15'i ile 31'i arasında ödenen evde bakım maaşı, yapılan zamlar sonrası merak konusu oldu.

2023 Evde bakım maaşı alanlara müjde! Temmuz 2023 Evde bakım maaş zammı belli oldu…
2023 Evde bakım maaşı alanlara müjde! Temmuz 2023 Evde bakım maaş zammı belli oldu…
GİRİŞ 06.07.2023 09:57 GÜNCELLEME 06.07.2023 09:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Evde bakım maaşı alan binlerce vatandaş açıklanan enflasyon oranlarından sonra Temmuz zammı ile birlikte yeni alacakları ücreti merak ediyor. Temmuz maaşları yatmadan önce alacakları tutarı öğrenmek isteyen vatandaşlar araştırmaya başladı. Peki, 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı temmuz zammı ne kadar, kaç TL oldu?

2023 EVDE BAKIM MAAŞI ZAMMI

TÜİK'in Haziran ayı enflasyon verilerini duyurmasıyla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına refah payı hariç yapılacak zam oranları belirlendi. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları Temmuz ayında %17,56 SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise %19,77 oranında artış gösterecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 4 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği de 5 bin 97 liraya çıkacak. Bu destekten yararlanmak da asgari ücretteki artışla kolaylaştı.

Hane içinde kişi başı gelirin artık 5 bin 671 lira 20 kuruş yerine 7 bin 601 lira 55 kuruştan az olması gerekiyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • kamil bilir 9 ay önce Şikayet Et
    evde bakım maaşının isteyen her bakıma muhtaca bağlanması lazım. aile üye sayısına bölünerek verilmesi doğru ve adaletli değil. kişi çalışıyor, 15 bin lira alıyor. annesi için bakıcı tutuyor. bunun parasını kim ödeyecek. zaten annesine iş dışı bakıyor. özellikle yatalak hastalar için yeni bir ücretlendirme anlayışı gerekiyor.
    Cevapla
  • samet sever 9 ay önce Şikayet Et
    Sosyal devletin hiç bir gereği uygulanmıyor bir kişi engelli raporu varsa devlet her türlü yardımı yapmalı ama memurlardan sıra gelirse memura 10 bin zam ver zaten geriyede bişey kalmadı dağılabilirsiniz.
    Cevapla
  • Zeynep 9 ay önce Şikayet Et
    16 yıldır şizofren hastasına bakıyorum verdikleri para onun kendi masrafına zor yetiyor genede Allah devletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • cansu ocaklı 9 ay önce Şikayet Et
    merhaba benim kızım tip 1 diyabetli bakımıyla ben ilgileniyorum 8 saatlik bir işte çalışıyorum hafta sonları çalışmıyorum fakat sosyal hizmetlerden ben çalıştığım için bağlanamayacağını söylediler günün geri kalan 16 saatte ben ilgileniyorum . bize yanlış bilgi mi verildi acaba
    Cevapla
  • Mustafa Yardangeçti 9 ay önce Şikayet Et
    Evet o bilgi yanlış. Evde bakım yapabilmek için günde 8 saatini engelliye ayırabilmen yeterlidir. Bir yerde çalışıyor olman ya da sigortalı olman hiç bir şeyi değiştirmez. Bu şekilde evde bakım maaşı alan şahıslar tanıyorum.
    Cevapla
  • tuncay 9 ay önce Şikayet Et
    evde bakım maaşı alabilmeniz için herhangi bi işte çalışmamanız gerekiyor
    Cevapla
  • Tokalak 9 ay önce Şikayet Et
    Evde bakım yapan kişi. Sigortalı bir işte çalışamıyor. Bakım aylığı kesiliyor. Bakım yaptığı kişiyle aynı kaderi yaşamak zorunda kalıyor. 5 Bin lira bakım yapan kişi çok ama çok az. Bir asgari ücretliden ne farkı var? Asgari ücrete yakın bir maaş verilmesi ve devlet tarafından sigortalanması gerekiyor.
    Cevapla
  • Mustafa Yardangeçti 9 ay önce Şikayet Et
    Verdiğin bilgi yanlış. Evde bakım yapan kişi, bakımını yaptığı kişiye günde 8 saatini ayarıbildiği sürece herhangi başka bir sigortalı işte çalışabilir. Yeter ki, hane toplam geliri kişi başına bölündüğünde, asgari ücretin 2/3'sini geçmesin
    Cevapla
  • biraz empati 9 ay önce Şikayet Et
    bu ücret bakım yapılan kişinin bakım ve beslenmesine yetmiyor ,birde engelli yakını maaşını alanların eyt den emekli olması durumunda maaşını elektrik yardımını neden kesersiniz hani hanede kişi başı gelirin asgari ücretin 3/2 sinden fazla olmaması durumunda kesilmeyecekti...
    Cevapla
  • VEFA VE DUYARLILIK 9 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.Ayrıca bakım işi aile içinde oluyorsa bu durumdada bakımla uğraşana sigorta ve çalışanlara sağlanan tüm imkânlar verilmelidir.Zira yaşlı ve mağdur insanlara bakmakta önemli ve değerli bir meslektir.Devletimiz, bu konuda duyarlı davranmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!