Diyarbakır'da kaçak elektrik kontrolü yapan ekibe taşlı saldırı

Diyarbakır'da kaçak elektrik kontrolü yapan enerji şirketi ekiplerine taşla saldıran gruptakiler, bir çalışanı darbetti, 4 hizmet aracına zarar verdi.

GİRİŞ 06.07.2023 13:04 GÜNCELLEME 06.07.2023 13:16
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kaçak elektrik kontrolünün ve 4 abonenin yasal çağrılara rağmen ödenmeyerek 4 milyon liraya ulaşan borcu nedeniyle haciz işlemlerinin yapılması için Ergani ilçesi kırsal Karabıçak Mahallesi’ne dün giden enerji şirketi çalışanları, bölgeye girişlerine izin vermeyen bir grup tarafından durduruldu. Ekiplerle tartışan grup, enerji şirketi personelini darbederek hizmet araçlarına taşlarla saldırdı. Olayda 4 hizmet aracı zarar görürken, grubun saldırı anı da cep telefonu kameralarına yansıdı. Jandarmanın müdahale ettiği olayda bazı kişiler, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. 

Enerji şirketi tarafından yapılan açıklamada, kaçak elektrikle mücadelenin süreceği belirtilerek, “Gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları ve kaçakla mücadelede teknoloji kullanımı ile yüzde 76’dan yüzde 43’e düşürdük. Enerji Bakanlığımız ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulumuzun regülasyonlarına tabi bir şirket olarak milli ekonomimize doğrudan zarar veren ve haksız rekabete yol açan elektrik hırsızlığı ile mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 31
  • gakkoş 10 ay önce Şikayet Et
    Kaçak oranı yüksek yerlerin tamamının elektriği kesilsin. Yola gelene kadar. Adalet Mülkün Temelidir. Mülk devlet demektir ve adaletin olmadığı yerde devlet yoktur.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bu cesareti nerden alıyorlar? Yetkililer oturup, şapkalarını önlerine koyup bu ahlaksızları caydıracak adam gibi uygulamalar getirsinler. Yapmıyorlarsa yapılan usulsüzlüğe ortaktırlar.
    Cevapla
  • Adige 10 ay önce Şikayet Et
    Haysiyetsiz, onursuz, hırsızlar. Binlerce insanın hakkı var o çaldığınız elektrikte.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bunlar kesin pkk ve hdp li dir
    Cevapla
  • alo 10 ay önce Şikayet Et
    mesela Anadolu'daki olsa direkt adamıın elektriğini kesersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan 'Kumpas'ının anatomisi ve 11 sayfalık yeni ifade
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçakların peşini bırakmayacağız!