TBMM'den denetimli serbestlik kararı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen maddeyle; Covid-19 salgını nedeniyle 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla izinde bulunan hükümlülerin 5 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılmasına imkan tanınıyor.

TBMM'den denetimli serbestlik kararı
TBMM'den denetimli serbestlik kararı
GİRİŞ 07.07.2023 23:13 GÜNCELLEME 08.07.2023 00:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen maddeyle; Kovid-19 salgını nedeniyle 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla izinde bulunan hükümlülerin 5 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılmasına imkan tanınıyor.

Kalan hapis cezalarını denetimli serbestlik tedbiri altında infaz etmeleri sağlanacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tunç açıklamasında şunları kaydetti:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün kabul edilen kanun teklifine göre;

-31/7/2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecektir.

-31/7/2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecektir.

-Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecektir.

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İdam gelsin ceza evleri dolmaz.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İdam gelsin o zaman
    Cevapla
  • TürkiyeM 9 ay önce Şikayet Et
    bi arkadaş cezaevlerini kapatalım demiş cezaevleri full yer yok zannediyoki devlet keyfinden bunları çıkartıyor
    Cevapla
  • mhammet 9 ay önce Şikayet Et
    yapanin yaptığı yanında kar kalan dünya
    Cevapla
  • adalet 9 ay önce Şikayet Et
    Adalet masumu korumaktır, bu arkadaşlar tam tersini yapıyor. Bu ne vicdana, ne de İslama uyar. Çok yazık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı