Bayrampaşa Belediyesi'nden cami açıklaması! 'Satılması kesinlikle söz konusu değildir'

Bayrampaşa Belediyesi bazı yayın organları tarafından ortaya atılan "Belediye borç batağına battı: iki cami satışa çıkarıldı" haberleri üzerine yaptığı açıklamada, "Camilerin satılması kesinlikle söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa Belediyesi'nden cami açıklaması! 'Satılması kesinlikle söz konusu değildir'
Bayrampaşa Belediyesi'nden cami açıklaması! 'Satılması kesinlikle söz konusu değildir'
GİRİŞ 08.07.2023 02:41 GÜNCELLEME 08.07.2023 02:42
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada gündemi meşgul eden, "AKP'li belediye vergi borcuna karşılık iki camiyi satma kararı aldı" haberleri yer aldı.

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ İDDİALARI YALANLADI

Bu haberler üzerine Bayrampaşa Belediyesi sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Öncelikle yüce dinimiz İslam'ın kutsal mekanları camilerin belediyemizce satılması ve vasıflarının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.

Bayrampaşa Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, 'Gündemi meşgul eden cami satıldı iddialarına yönelik açıklama' başlığıyla yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Bazı basın yayın organlarında ve çeşitli sosyal medya hesaplarında Bayrampaşa Belediyesi'nin ilçedeki 2 camiyi sattığı yönünde eksik ve hatalı bilgilerle yanıltıcı haber ve paylaşımlar yapılması sonrası kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapılması zarureti doğmuştur.

Bu bağlamda, öncelikle yüce dinimiz İslam'ın kutsal mekanları camilerin belediyemizce satılması ve vasıflarının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir.

İlgili haberlerde bahsi geçen Kocatepe Ulu ve Ulubatlı Hasan camilerinin arsası 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanunu’nun geçici 8. maddesi kapsamında, Belediye Meclisimizin kararıyla Maliye Hazinesi’ne devredilecektir. Herhangi bir kurum ya da kuruluşla hiçbir suretle camii satışı yapılmamış ve yapılmayacaktır.

Arsaları hazineye devredilen her 2 camii de, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak aynı şekilde hizmet vermeye devam edecektir."

 

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • osman yazıcı 9 ay önce Şikayet Et
    İlgili haberlerde bahsi geçen Kocatepe Ulu ve Ulubatlı Hasan camilerinin arsası 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanunu’nun geçici 8. maddesi kapsamında, Belediye Meclisimizin kararıyla Maliye Hazinesi’ne devredilecektir. Herhangi bir kurum ya da kuruluşla hiçbir suretle camii satışı yapılmamış ve yapılmayacaktır. borç mu ödenmiş ..
    Cevapla
  • AdilDünya 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın ADALET SAVUNUCULARI. Bu iftira dolu, itibarsızlaştırma kokan, yalan yanlış iddialarda bulunan haberi yapanlara ne zaman "İDDİANI İSPATLA" "İSPATLIYAMIYORSAN DEFOL"diyeceksiniz. Niçin iddia ve iftiraları atanlar değilde maruz kalanlar savunurcasına açıklamalar yapmak zorunda kalıyor.
    Cevapla
  • vedat 9 ay önce Şikayet Et
    Camiler belediyeyemi bağlıki belediye satsın
    Cevapla
  • Naif 9 ay önce Şikayet Et
    Üzerine cami yapılmış bir arsanın borç karşılığı devredilmesi ne demek ya? Hangi zihniyet yapılı bir caminin arsasını borç karşılığı dillendirir?
    Cevapla
  • Duyarlı 9 ay önce Şikayet Et
    Vay be. Yalan ve tahrik kokan haber yapıyorlar. Ceza almıyorlar. Bu nasıl yargı? Mutlaka bu ve bunun gibi haberleri yapanlar mutlaka (caydırıcı olması açısından) cezalandırılmalı. Basın kartları iptal edilmelidir. ''Çamur at, tutmazsa izi kalır'' misali habercilik olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak