15 Temmuz gazileri Haber7'ye konuştu! 'Bugün olsa yine aynı şeyi yaparız'

Türk demokrasi tarihine kara leke olarak geçen 15 Temmuz alçak darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Darbe girişiminin 7. yıl dönümünde Haber7'ye konuşan 15 Temmuz gazileri, 'Bugün olsa yine aynı şeyi yaparız' dedi.

GİRİŞ 08.07.2023 17:32 GÜNCELLEME 09.07.2023 16:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Uzun yıllar boyunca devletin iliklerine kadar sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün üniforma giymiş teröristleri 15 Temmuz 2016 akşamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki seçilmiş hükümete karşı bir kalkışma başlattı. 85 milyonun vergileriyle alınan silahları, tankları, uçakları Türk halkına çeviren alçaklar, hükümeti esir alarak yönetime el koyma girişiminde bulundu.

Ülkenin başta askeriye ve emniyet birimlerine sızan hainlerin 15 Temmuz 2016'da açığa çıkan, 251 kişinin şehit 1491 kişinin ise yaralandığı darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edilen darbe girişiminde ön saflarda yer alan vatandaşlar, 15 Temmuz'un yıldönümünde Haber7'ye konuştu. 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı önündeki tankları paletlerinin altına yatarak durduran 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan ve Saraçhane'de askerler tarafından vurulan 15 Temmuz Gazisi Nurettin Aslan yaşadıklarını ve hain girişimin yıldönümünde hissettiklerini anlattı. 

"BAŞBAKANIMIZIN BİNALİ YILDIRIM OLDUĞUNU 16 TEMMUZ'DA ÖĞRENDİM"

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı önündeki tankları, paletlerinin altına yatarak durduran 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan, Haber7'ye yaptığı açıklamalarda "Ben bugün olsa yine aynı şeyi yaparım." dedi. 15 Temmuz'da tankların önüne yatmasının plansız bir hareket olduğunu ifade eden Doğan, bunun siyaset için yapılan bir hareket olmadığını belirterek siyasete ne kadar uzak olduğunu şu sözlerle anlattı:

Ben 15 Temmuz'da o eylemi yaptım, 16 Temmuz'da başbakanımızın Binali Yıldırım bey olduğunu öğrendim. Yani siyasetten çok uzağım. Sadece ben insanları çok seviyorum. Ben bir an bir sürü insanın öleceğini hissettim onun için böyle bir şey yaptım. Siyasetle ilgilenmiyorum ama dışardayım, sokaktayım insanları görüyorum. Bu Gezi olaylarını da görmüştüm. Ben bu iktidarı sevmeyen insanların sevinç çığlıkları atarak dışarı çıkacağını düşündüm, onlar çıkarsa da Gezi olaylarında sessiz kalan bir kesim vardı. Onlar sessiz kalmayacak onlar da çıkacak bir anda yüzbinlerce insanın ölebileceğini düşündüm. O an aklıma geldi ve böyle bir şey yaptım. 

"O ANDA AKLIMA BORCUM GELDİ"

Alçak darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 4-5 kez görüştüğünü dile getiren Doğan, aradan geçen 7 yılın ardından bugün yine siyasetten uzak olduğunu söyledi. 15 Temmuz'a ilişkin ilginç bir anısını anlatan Doğan, "Birinden küçük bir miktar borç almıştım. o gün aklıma o geldi. Keşke o parayı verseydim diye düşündüm. Çünkü o kişiyi kimse tanımıyordu." dedi.

SARAÇHANE'DE VURULDU

O gecenin en büyük şahitlerinden biri de Saraçhane'de darbeci askerler tarafından vurulan Nurettin Aslan oldu. Haber7'ye konuşan 15 Temmuz Gazisi, " akşam evde oturuyordum. Televizyonu açtım köprüde tankların olduğunu gördüm. Ne olduğunu anlamaya çalışırken Başbakanımız Binali Yıldırım'ın 'bu bir kalkışmadır' açıklamasını duydum. O zaman da ben AK Parti'de mahalle başkanıydım. Ne yapabiliriz diye düşünürken birkaç arkadaşımı ve yeğenlerimi alarak Vatan Caddesi'ne doğru gittik. Sonrasında Saraçhane'ye gittik askerler vardı orada." dedi.



"Askerlere siz ne yaptığınızın farkında mısınız?" diye sorduğunu belirten Aslan, "O anda bir rütbeli geldi ve ateş emri verdi. Orada ilk mermiyi yedik. İkincisi sıyırdı geçti. Gözümü hastanede açtım." açıklamasında bulundu. 

CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Kanlı gecenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve devletin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirten Aslan, "Allah korusun bugün yine aynı durum olsa, aynı şeyi yaparım" dedi.

Aslan, darbenin 7. yıldönümünde hissettiklerini şu sözlerle ifade etti:

Şimdi aradan 7 yıl geçti. Ben elhamdülillah gaziliğin verdiği onurla yaşamaya çalışıyorum. Ama Allah korusun Allah tekrar yaşatmasın böyle bir şey olursa yine biz gerekeni yaparız. Biz o gün şehadete gitmiştik gazilik nasip oldu. Buna da şükür.

Atılan mermiler bizi korkutmaz. Önemli olan vatan, bayrak ve ezandır bizim için. Bir değil bin mermi yesek yine vazgeçmeyiz bu davadan.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • SadeceVarsayım 9 ay önce Şikayet Et
    O gün o şehitlerin savundukları kişiler, bugün o katillerin sponsorlarıyla, birkaç bin dolar için sarmaş dolaş dansediyor olsalardı, o şehit yakınları ne düşünüyor olurlardı acaba...???
    Cevapla
  • Meto 9 ay önce Şikayet Et
    He he
    Cevapla
  • abdülkadir 9 ay önce Şikayet Et
    helal olsun varolsunlar.. yanlız gazilik hakkı genişlemeli bu memleketin evlatlarını askerde ölenleri sakat kalanları uyduruk raporlarla gazi bile saymayan yıllarca kan emen bir chp zihniyeti ve cuntacı askerler vardı. şimdi hepsinin canı yanıyor biz kullanıldık diyorlar onların sesine kulak verilmeli ve hakları teslim edilmeli. tazminat değilse bile sosyal hakları muhakkak verilmeli
    Cevapla
  • Antiwest 9 ay önce Şikayet Et
    Allah bütün şehit ve gazilerimizden razı olsun.Bizlere de nasib etsin.amin.
    Cevapla
  • Aytaç 9 ay önce Şikayet Et
    Yine 15 Temmuz geliyor tekrar Yönetici ve İdareciler kadraja girecek medyada boy gösterecekler Biz Şehit yakınları Ve Gazilerimiz Etkinliklerde yok hükmünde sayılıp çoğumuzu programlara davet bile etmeyecekler....Neyse her şeye rağmen Vatan sağolsun diyebilenlerdeniz Elhamdulillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi