Mehmet Görmez'den hakkındaki asılsız iftiralara anlamlı yanıt

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile ilgili köşe yazısında asılsız iftiralara yer veren Türkiye Gazetesi Yazarı Ahmet Şimşirgil'e, yazıda adı geçen Eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran tepki gösterdi.

Mehmet Görmez'den hakkındaki asılsız iftiralara anlamlı yanıt
Mehmet Görmez'den hakkındaki asılsız iftiralara anlamlı yanıt
GİRİŞ 09.07.2023 15:28 GÜNCELLEME 10.07.2023 09:40
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Türkiye Gazetesi Yazarı Ahmet Şimşirgil'in  köşe yazısında Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve kendisiyle ilgili ortaya atılan asılsız iftiralara sert tepki gösterdi. Görmez ise iftiralara sosyal medyadan yaptığı anlamlı paylaşımla cevap verdi.

ŞİMŞİRGİL’E YALANLAMA

Söz konusu iftiraların yer aldığı köşe yazısıyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Rahmi Yaran, “Yazıda o gece Sayın Görmez'in salâların durdurulması için bana haber gönderdiği iddia edilmektedir. Yazarın neye dayandırdığını bilmediğim bu iddia tamamen yalan ve iftiradır.” dedi.

Açıklamanın Tamamı: 

'ÜZÜNTÜ İLE KARŞILADIM'

Ahmet Şimşirgil tarafından kaleme alınan ve Türkiye Gazetesinde 7 Temmuz 2023 Cuma günü yayınlanan emekli Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez'i hedef alan yazıyı okudum ve gerçeklere dayanmayan iddiaların üzerine bina edilen yorumları hayretle, aynı zamanda üzüntü ile karşıladım.

Yazıda o gece Sayın Görmez'in salâların durdurulması için bana haber gönderdiği iddia edilmektedir. Yazarın neye dayandırdığını bilmediğim bu iddia tamamen yalan ve iftiradır.  Bu sebeple haber kaynağını gözden geçirmesini ve güvenilmezler listesine almasını tavsiye ederim.

'SÖZ KONUSU DEĞİL'

O gece Sayın Görmez ile doğrudan görüşmemiz olmadığı gibi televizyonda yayınlanan ve salâ verilmesini isteyen genel çağrısı dışında dolaylı bir haberleşmemiz de olmamıştır. Sayın Görmez'in salâların durdurulması yönünde haber göndermesi söz konusu değildir ve şahsen böyle bir niyetinin olacağını da düşünmem.  

Kutlu Doğum Haftasının bir Fetö projesi olduğunu da düşünmedim ve başta okullarımız olmak üzere toplumun geniş kesimlerinde yapılan planlı programlarla Peygamber Efendimizin (s.a.s.) anlatılmasına vesile olan bu haftanın devamının daha isabetli olacağını ben de savundum.

Bunun Sayın Cumhurbaşkanına başkaldırı olarak değerlendirilmesini doğru bulmam. Hem konu gündeme gelince yapılan geniş katılımlı toplantıya katılanların ve haftanın devamından yana görüş beyan edenlerin böyle bir niyeti olamayacağı gibi şahsî kanaatime göre onların tamamı veya tamamına yakını Sayın Cumhurbaşkanının karşısında değil yanında yer almış kimselerdi. Fakat neticede maalesef bu haftayı Fetö projesi olarak takdim edenler etkili oldu ve faaliyetler eski heyecanını ve etkisini kaybettiği gibi hedef kitle de büyük ölçüde daraltılmış oldu.

CÜBBELİ DE İFTİRALARI SAHİPLENDİ

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen  Ahmet Mahmut Ünlü de, skandal iftiraların yer aldığı köşe yazısını paylaşarak iftiraların ortağı oldu. 

Söz konusu paylaşımında 'Habertürk'ün parlatmaya çalıştığı Mehmet Görmez'in FETÖ hassasiyetinden tutun darbe gecesi okunan salaları durdurma teşebbüsüne varıncaya kadar bütün kirli çamaşırlarını ortaya döken şu yazıyı mutlakaya okuyun." ifadeleriyle Görmez hakkında iftiraya başvurdu.

ASILSIZ İDDİALARI ÇÜRÜTEN 15 TEMMUZ GECESİNDEKİ O KONUŞMA

Prof. Dr. Mehmet Görmez hakkında asılsız iddiaları ortaya atan Ahmet Şimşirgil ve Ahmet Mahmut Ünlü'ye,, Görmez'in Ülke TV'de, 15 Temmuz gecesi yapmış olduğu açıklamaların yer aldığı video ile yanıt verildi.

İşte o video:

Cübbeli'nin skandal iftiraları sahiplenmesinin ardından paylaşımının altına vatandaşlardan çok sert tepkiler geldi. İşte onlardan bazıları:

PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ'DEN ANLAMLI CEVAP

Hakkında ortaya atılan iddialara kendi üslübuyla yanıt veren Görmez, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda," Abdullah bin Mes'ud (ra)'un rivayet ettiğine göre, Allah Rasulü (sav) şöyle buyurmuştur: "Ta ilk peygamberlerden itibaren insanlara ulaşan bir mesaj vardır: "Hayâ etmedikten sonra dilediğini yap." ifadelerini kullandı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • D B L 9 ay önce Şikayet Et
    Prf? Ahmet ŞİMŞİR'i nir prg da izlemiştim. Kişiliğini bilmiyorum. AMA KONUŞMALARINDA ONA "0" SIFIR PUAN, HATTA EKS PUAN VERMİŞ,BÖYLE BİRİ ANCAK LİTERAT BİR PRF OLUR. ANALİTİK ZEKADA NORMAL BİRİ OLAMAZ. ANALİTİK ZEKASI "-" OLDUĞU KANAATİNE VARMIŞTIM. ONUN DÜRÜST OLMADIĞINI DA DÜŞÜNMÜŞTÜM. ZİRA TARİH KONUSU CAHİLİ OLMADIĞINA GÖRE ALENEN YANLIŞ BİLGİ ARAYA SIKIŞTIRMIŞTI.
    Cevapla
  • Abdullah Akbıyık 9 ay önce Şikayet Et
    EY iman edenler size bir fasık bir haber getirdim onu yalanmı, doğrumu araştırın. Bilmeyerek bir kavme zarar verirsiniz de yaptığınıza pişman olursunuz. Hucurat 6 Cübbeli Ahmet bu ayeti bilmiyorumu. Sosyal medyada çıkmış ileri geri konuşur. Evet "Haya etmedikten sonra dilediğini yap"
    Cevapla
  • Dayı 9 ay önce Şikayet Et
    Ben cübbeliyi muhattap alıp cevap bile vermem Siz böyle kaale alınca oda kendisini bir şey sanıyor
    Cevapla
  • TürkMücahid 9 ay önce Şikayet Et
    yorum yazanlar; *konu hakkında kesin bir bilgiye SAHİP DEĞİLSENİZ, LÜTFEN SUSUN.
    Cevapla
  • Antalyalı 9 ay önce Şikayet Et
    Cübbeli, cübbesiz haddini bilmezlerin din konusunda konuşuyor olmaları son derece rahatsız edici. Bilgi sahibi olabilirler lakin üslûp -peygamberî- değil. Sahnelerde stand-up yapabilirler ( bunu cem yılmaz cübbeli için zaten söyledi -mesleği elimizden alacak- dedi.) Lütfen Rehberimiz Peygamberi-miz-Üslup olmalı.! Vesselam.
    Cevapla
  • Abdulkadir inan 9 ay önce Şikayet Et
    Cübbeli Ahmet Hoca ya haddini bilmez dememeliydin. Üzüldüm senin için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...