27 gün komada kaldı! 15 Temmuz gazisinin ilk sorusu duygulandırdı

15 Temmuz alçak darbe girişiminin 7. yıl dönümünde o gecenin şahitleri Haber7'ye konuştu. 15 Temmuz gazilerinden Sebahattin Çetin'in komadan çıkınca doktorlara sorduğu ilk soru duyanları duygulandırdı.

GİRİŞ 11.07.2023 17:37 GÜNCELLEME 12.07.2023 10:08
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün üniforma giymiş teröristleri 15 Temmuz 2016 akşamı seçilmiş hükümete yönelik alçak bir girişimde bulundu. Bundan tam 7 yıl önce harekete geçen teröristler, Türk halkının silahlarını Türk halkına doğrulttu. 15 Temmuz gecesi darbecileri engellemek isteyen tam 251 kişi şehit olurken, 1491 kişi de gazi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar tarafından engellenen darbe 7. yılında yine aynı gün gibi hissediliyor. Darbenin yıl dönümünde o gecenin şahitleri Haber7'ye konuştu. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde darbeciler tarafından başından ve omuzundan vurularak şehit olan Mehmet Güder'in oğlu İbrahim Güder ve Saraçhane'de kafasından vurularak gazi olan Sebahattin Çetin yaşadıklarını Haber7'ye anlattı. 

BABAM HELİKOPTERDEN AÇILAN ATEŞ SONUCU ŞEHİT EDİLDİ

15 Temmuz şehidi Mehmet Güder'in oğlu İbrahim Güder, babasının 15 Temmuz gecesi hainler tarafından şehit edilişini anlattı. Babasının Fatih'teki restoranın müdürü olduğunu belirten Güder, "Babam o gece televizyonda darbe girişimi olduğunu görüyor ve bugün bu vatana sahip çıkmazsak ne zaman çıkacağız diyerek yola çıkıyor. Son Fatih'teki AK Parti binasının oraya gidiyor askerlerin sivillere müdahale ettiğini görüyor. Babam onlara kızıyor ve askerlerin Emniyet Müdürlüğü'nü ele geçirmek istediğini düşünerek oraya doğru gidiyor. Emniyet'in oraya darbeciler helikopterle geliyor. Babam helikopterin inişine engel olmak için koşuyor. Babamı görenler de koşunca darbeciler halka ateş açıyor. Helikopterdeki darbeci binbaşı Mehmet Türk babamı başından ve omuzundan vurarak şehit ediyor." şeklinde konuştu.

ŞEHİTLERİMİZ VE VATANDAŞLARIMIZ HELİKOPTERİN İNİŞİNİ ENGELLEDİ

Babası Mehmet Güder ve oradaki vatandaşların hayatları pahasına o helikopterin oraya inişini engellediğini söyleyen Güder, bugün çok duygulu olduğunu ve şehit evladı olmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirtti. Güder, "Bunu anlatamam. Mesela İstanbul'da babamın isminin verildiği bir imam hatip lisesi var. Biz oraya gittiğimiz zaman o çocukları görünce çok farklı duygulara giriyoruz. Önceden bir kardeşim vardı şimdi onlarca kardeşim var diyorum." dedi. 

'BİZLER MENDERES'E ERBAKAN'A SAHİP ÇIKAMADIK SİZ SAHİP ÇIKIN'

15 Temmuz'da başından vurularak gazi olan ve 27 gün komada kalan Sebahattin Çetin ise o gece yaşananları şu şekilde anlattı;

15 Temmuz gecesi işyerinde çalışanların parasına dağıttım eve geldim arkadaşlarım mesaj attı darbe oluyor diye. Bende mesajı görünce babamı arayarak ne yapalım diye sordum. Babam 'oğlum dışarı çıksan iyi olur senin için. Yarın utanç içinde yaşama. Bizler Menderes'e, Erbakan'a sahip çıkamadık, siz sahip çıkın' dedi. Biz de arkadaşlarımızla çıktık. 

Saraçhane'ye yaklaşınca polis arkadaşlar İBB'nin çok kötü durumda olduğunu söyledi. Biz giderken ATM'den para çekenleri, camdan izleyenleri gördük ama dışarıda çok sayıda insan vardı. İBB'nin önüne gelince şehitlerden kalan bayraklar yerdeydi biz de onları elimize aldık. İBB'nin önünde askerler siper almış halka özellikle belden aşağı ateş ediyorlardı. Başlarında bir tane albay vardı Zeki Demir isimli. Komutanları askerlere emir veriyordu orada erler de ateş ediyordu. Saat 01.47'de helikopterden açılan ateş sonucu ben kafamdan vuruldum.


'VATANIMIZIN SELAMETİ YERİNDE Mİ?'

15 Temmuz'un gecesi vurulmasının ardından hastaneye kaldırılarak 27 gün komada kaldığını belirten Çetin, gözünü ilk açtığında doktorlarla arasında geçen duygusal diyaloğu anlattı. Çetin "İlk gözümü açtığımda ben doktorlara 'Vatanımızın selameti yerinde mi?' diye sordum. Doktorlar bu sözlerden dolayı çok duygulandılar." sözlerini sarf etti. 

Bugün FETÖ'cü isimlerin yakınlarının önemli kurumlara atanmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Çetin, 15 Temmuz'un ülkenin kurtuluşuna vesile olduğunu ve ülkenin başka türlü kurtulma ihtimalinin olmadığını söyledi. FETÖ'nün PKK'dan daha tehlikeli bir terör örgütü olduğunu söyleyen Çetin, FETÖ'cü alçaklar için ise idam çağrısında bulundu. 

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 32
  • Muhteşem 9 ay önce Şikayet Et
    Vatan vatan illede vatan
    Cevapla
  • M.S. 9 ay önce Şikayet Et
    İdam şart..
    Cevapla
  • abdülkadir 9 ay önce Şikayet Et
    Bitmediler akın akın çoğaldılar.. yeter artık yeteeerrr!!!.. başta emniyet olmak üzere her kurumdalar eskiisinden daha güçlü çoğalıyorlar ve işin can yakıcı tarafı birileri bunları destekliyor.
    Cevapla
  • bağımsız 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun. Başta ABD, israil ve batı olmak üzere ahtapot siyonizmin kollarından biri fetödür, siyonizm tiyatrosunda sümüklü fetöş figürandır.
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    Hakkınızı helal edin ŞEHİTLERİM GAZILERIM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!