Terörist ele başı Öcalan'ı övmüştü! Merdan Yanardağ'a istenen ceza belli oldu!

Bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda terörist ele başı Abdullah Öcalan'ı öven CHP yandaşı gazeteci Merdan Yanardağ hakkında istenen ceza belli oldu.

Terörist ele başı Öcalan'ı övmüştü! Merdan Yanardağ'a istenen ceza belli oldu!
Terörist ele başı Öcalan'ı övmüştü! Merdan Yanardağ'a istenen ceza belli oldu!
GİRİŞ 11.07.2023 20:14 GÜNCELLEME 11.07.2023 20:15
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Merdan Yanardağ'ın katıldığı Tele 1 adlı televizyon kanalında 20 Haziran 2023'te yayınlanan "4 soru 4 yanıt" programında yaptığı açıklamaların yer aldığı videonun çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılması üzerine soruşturmaya başlandığı anlatıldı.

SÖZLERİNİN KESİLDİĞİNİ VE KÖTÜ NİYETLİ BİR ŞEKİLDE CIMBIZLANDIĞI SAVUNMUŞTU

Sanığın ifadesinde "sözlerinin kesildiğini, kötü niyetli bir şekilde cımbızlandığını ve bağlamından koparıldığını, programın tamamı izlense ironi yaptığının anlaşılacağını" söylediği aktarılan iddianamede, sanığın üzerine atılı suçu kabul etmediği bildirildi.

İddianamede, sanığın sözleriyle, toplumda infial oluşturan, iç acıtan, insanları derinden rahatsız eden suçları işleyen ve kesinleşmiş mahkeme kararıyla bu suçları işlediği sabit olan terör örgütü elebaşını yüceltip eylemlerinden övgüyle bahsettiği aktarıldı.

SÖZLERİ TOPLUMSAL İNFİAL UYANDIRDI

Sanığın, örgüt elebaşı Öcalan'ı siyasi mahkum olarak nitelendirdiği kaydedilen iddianamede, açıklamalarının farklı sosyal medya mecralarında yayılarak etkileşim aldığı ve sözlerinin toplumsal infial uyandırdığı kaydedildi.

İddianamede, Türkiye'nin yıllardır süregelen ve halen mevcudiyetini sürdüren terör tehdidi altında bulunduğu ve toplumun terör konusundaki hassasiyeti de göz önüne alındığında, sanık tarafından kullanılan ifadelerin kamu düzeni açısından tehlike doğurabileceği belirtildi.

SÖZ KONUSU KONUŞMA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MEŞRU GÖSTERME NİTELİĞİNDE BULUNDU

Sanığın sözlerinin ulusal bir kanalda yayınlanan bir programda kullanılmış olması nedeniyle olayda aleniyet şartının da gerçekleştiği aktarılan iddianame, sanığın örgüt liderini siyasi mahkum olarak değerlendiren ve rehin olarak tutulduğunu iddia eden açıklamalarının bütün halinde "PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek" nitelikte bulunduğu kaydedildi.

YANARDAĞ HAKKINDA 10 YIL 6 AY HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, sanığın "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca onaylanan iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yanardağ'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Merdan Yanardağ, savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve 27 Haziran'da nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanmıştı. Yanardağ'ın avukatının tutukluluğa yönelik itirazı, kararın usul ve yasaya uygun olduğu gerekçesiyle İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesince reddedilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Öyle kanalım var diye terör propagandası yapan,horozlanan bu zatın tefi dürülmeli.
    Cevapla
  • Gül 9 ay önce Şikayet Et
    Yetmez ömür boyu kalsın dilini, elini kalemini nasıl kullanacağını iyice öğrensin.
    Cevapla
  • GECE KARTALI 9 ay önce Şikayet Et
    Az bir ceza vermişler... Bu yanardağ hep fitne lavları püskürtüyor du..
    Cevapla
  • Vatan 37 9 ay önce Şikayet Et
    Sıradan bir vatandaş merdanın söylediği aşağılık sözleri söyleseydi 24 yıl güneş yüzü görmeden yatardı ama bir gazeteci bozuntusu söyleyince 10 .5 yıl istenir 2 yılda çıkar. Malesef bizde adaletin durumu bu. Ankarada dayin var, yok mevzuu gibi.
    Cevapla
  • tepki 9 ay önce Şikayet Et
    istenene bakma sonuca bak yakin da cikar bunlarin arkasi cok saglam bu cezayi verecek birisi zor cikar zaten gunluk af su bu cikiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...